Hogyan használjuk a műkörmünket? 2.

Gyakori probléma, hogy a különféle gombokat hogyan nyomjuk meg hosszú körömmel

Ha rövid a körmünk, a nehezebben mozduló gombok megnyomása sem okoz gondot, hiszen ujjbeggyel általában sikerül a művelet. Ilyen sok bosszúságot okozó gomb lehet a wc-tartály öblítő vagy a mosógép indítógombja, az autóba való gyerekülés biztonsági övének nyomógombja.

Hogyan használjuk a műkörmünketA hosszú körműek ugyanerre kiválóan használhatják begörbített mutatóujjuk tenyértől számított első ujjpercét. Egyébként ez egy olyan mozdulat, amelyet a rövid körműeknek is érdemes elsajátítani, hiszen így sokkal nagyobb erőt lehet kifejteni, kisebb balesetveszély mellett.

Más, az ujjainkkal végzendő erőkifejtés esetén is érdemes a behajlított ujjakat használni, így pl. ha takarítunk, a szivacsot ne kinyújtott ujjakkal tartsuk és nyomjuk lefelé, a súrolásnál, hanem a behajlított ujjaink tenyértől számított ujjperceivel fejtsük ki ugyanazt a nyomást.
Ne használjuk a körmeinket csomagok kinyitásához! Fogjunk inkább egy ollót vagy kést, de ha ilyesmi nincs kéznél, a kulcsainkat, és azok hegyével bontsuk fel az ásványvizes fóliát, a leveleink borítékját stb.

Számos más apróbb művelet van, amelyekhez szintén eszközt érdemes használni. Ne piszkáljuk a fogainkat körömheggyel, válasszunk inkább fogpiszkálót, és ne az ujjunkkal védjük meg a cipő kérgét amikor belebújunk, annál alkalmasabb lesz egy cipőkanál.

Öltözködéskor soha ne a körmeinkkel igazítsuk a melltartó pántját, ne körömmel lazítsuk ki a cipőfűzőnket, és persze ne körömmel toljuk a cipzár kocsiját. Az ujjbegy sokkal alkalmasabb ezekre a feladatokra. A parfüm pumpás fejét is ujjbeggyel nyomkodjuk inkább!

Hogyan használjuk a műkörmünketEngedjetek meg még két tanácsot a végére, amelyek ugyan nem a köröm épségét szolgálják, a ti egészségeteket annál inkább. Sokan az arcuk krémezését úgy végzik el, hogy a tégely krémbe mártják a mutatóujj begyét. Ez amúgy sem túl jó dolog, hiszen így számtalan bacilust vihetünk a krémbe, érdemesebb helyette spatulát alkalmazni. Ha viszont nincs kéznél spatula, a behajlított mutatóujj tenyértől számított első ujjpercét nyomjuk bele a krémbe, majd onnan kenjük az arcra. Ez amiatt is sokkal egészségesebb, mert így nem tudnak a krémbe jutni azok a baktériumok, amelyek a hosszú köröm alatt vertek tanyát.

Hosszú műkörömmel soha ne használjunk normál tampont, mert balesetveszélyes! Válasszunk applikátoros terméket, amelynek használatával elkerüljük a köröm okozta belső sérüléseket és azt is, hogy kórokozókat juttassunk a hüvelybe.

Ha extra hosszú körmökre vágysz, válassz egyet a zselés műköröm szettjeink közül, melyben minden kelléket megtalálsz hozzá >>

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}