Hogyan használjuk jól a glittert és a glitteres lakkokat a szép végeredményért?

Gyakori probléma, hogy a glitteres lakkokban a kis lebegő színes és/vagy csillogó részecskék nem egyenletesen oszlanak el. Természetes dolog, hiszen a lakk – amely legtöbbször színtelen, bár természetesen van színes is – folyadék, amelyben az apróbb-nagyobb csillámok leülnek az aljára, esetleg összetapadnak kisebb-nagyobb csomókba stb..
Ha egy ilyen lakkba belemártjuk az ecsetet, az is véletlenszerű, hogy a szőrszálakra kerülő folyadék mellett hány glitterszemcse marad meg, illetve hogy felkenéskor milyen eloszlásba kerülnek fel a körmökre.

Éppen ezért érdemes a sima lakkozás helyett másfajta technikát választani. Ehhez szükségünk lesz egy kis szivacsra. Kenjünk a lakkból néhány réteget a szivacsra az ecsettel úgy, hogy nem húzzuk az ecsetet, hanem nagyjából köröm méretű foltban tunkoljuk, majd az ecset oldalára ragadt glittereket is „lekenjük”. Igyekezzünk a glittereket egyenletesen elosztani, tologassuk őket a helyükre, ehhez rózsafa pálcát is igénybe vehetünk. Persze nem jó, ha túlságosan sokáig pepecselünk, mert megszáradhat a lakk. Érdemes több réteget is felvinni, méghozzá úgy, hogy ne ússzon a lakkban, viszont meglegyen a megfelelő számú glitter.

Ha kész a szivacs, nyomjuk rá a köröm felületére, azzal a hengergető mozdulattal, mint amikor ombre festést készítünk. Nézzük meg az eredményt, majd ha szükséges (mert lyukak maradtak), tunkolgassuk utána.
Persze ezzel a módszerrel nem lesz sima a lakkozás felülete, de ha a végén színtelen fedőlakkal borítjuk, akkor nem csak sima és fényes felületet kapunk, hanem tartósabb is lesz a végeredmény.

Ugyanezzel a módszerrel különálló glittereket is szépen felvihetünk a körömre. Vigyünk fel színtelen lakkot a szivacsra, majd mártsuk bele a glitterbe, kissé rázzuk le a fölösleget, és így nyomjuk a szivacsot a körömre. Ha úgy látjuk, hogy nagyon vastagon tapad a glitter a szivacsra felvitt lakkrétegbe (mert mondjuk nagyon apró szemű glittert használunk) vigyünk fel egy réteg színtelen lakkot a körmünkre, mielőtt rányomjuk a szivacsot. Így biztosan nem lesz gond abból, hogy a száraz glitter-réteg nem tapad a körömre.

(Meg is fordíthatjuk a dolgot: belakkozzuk a körmöt, majd így belenyomjuk a glitterbe, de ekkor már nehezebb kontrollálni a glitter mennyiségét, leszedni a fölösleget, nem beszélve arról, hogy ha lakkos glitter is leesik a körömről, ha az visszakerül a dobozba, összetapaszthatja a többit is.)

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}