Hogyan mintázzuk a gél-lakkos körmöket?

Azoknak akik jó ötletnek és hasznos terméknek találják a gél lakkot, előbb-utóbb biztos, hogy eszébe jut, hogy hogyan lehet ezen mintákat elhelyezni, ha nem elégszünk meg a teli színekkel és a felületi strukturáltsággal.

A lakkzselére való mintázásban két nagy csoportot különböztethetünk meg. Az egyik, amikor csak gél lakkot (akár többféle színben) használunk, esetleg különféle rátéteket választunk hozzá vagy köröm díszítőket, például strassz köveket, köröm ékszereket, 3D-s díszeket alkalmazunk. A másik, amikor a gél-lakk réteget csak alapnak alkalmazzuk és hagyományos lakkréteget vagy különféle mintákat teszünk rá.

A zselé lakkréteg önmagában elég jól „manipulálható”, hiszen csak az UV-lámpa alatt köt meg, így a felvitel után bátran próbálkozhatunk az önmagával való mintázással. Természetesen figyelembe kell azt vennünk, hogy a lámpázás előtt a gél-lakk réteg képlékeny, így csak olyan minták játszanak, amelyek elkészítése ezt kihasználja. Cseppentsünk bele más színű zselélakkot, ha akarjuk „márványozzuk el", vagyis tűvel húzzuk el a színeket stb. A lámpázás előtt kell beillesztenünk a rátéteket, köröm díszítőket.

Sokan vannak, akik a kedvelt márka kínálatában nem találnak olyan árnyalatokat, amelyek igazán tetszenek, vagy olyan gyűjteményük van hagyományos lakkokból, amelyet sajnálnának kárba veszni a zselélakkra való áttérés után.

Van egy jó hírünk! A gél lakkot bármikor tekintheted kiváló alapnak a mintázásra, és gyakorlatilag az összes eddigi körömmintát elkészítheted rajta otthon.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Az eljárásban érdemes azonban figyelembe venni, hogy gél lakk alapra dolgozol, méghozzá úgy, hogy az alapréteget lámpázod, arra jön a sima lakkal készült minta, amelyet hagysz teljesen megszáradni, majd az egész tetejére fényzselé, és ismét egy lámpázás. Így szép és tartós eredményt érhetsz el.

Miért jó zselélakk alapra sima lakkból mintákat tenni? Azért, mert élvezheted a gél-lakk minden előnyét: kitölti az egyenetlenségeket, sima és szép formájú körmöket varázsol az ujjaidra és főleg rendkívül tartós. Fontos, hogy a mintát fényzselével fejezd be, hiszen ez tovább növeli a tartósságot és a kevésbé masszív sima lakkot is védi.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}