Hogyan szabaduljunk meg otthon a zselélakktól?

Elmúltak az ünnepek, és igaz, hogy még bennünk van az évkezdés izgalma, de lassan vissza kell térnünk a megszokott hétköznapokhoz. Lekerülnek az ünnepi sminkek, és lassan feleslegessé válnak az extrém vagy éppen túlzottan ünnepélyes körömminták is.
Sokan vagyunk, akik még mindig nem otthon készítjük el a zselélakkunkat, de nincs kedvünk újra műkörmöshöz menni, amikor meg akarunk szabadulni tőle. Nem is kell, hiszen otthon is le tudjuk szedni a festést, méghozzá kaparászás és a köröm/körömágy megsértésének veszélye nélkül!

A zselélakk leoldásához megfelelő oldószert lehet kapni a boltokban és webshopokban, ha szeretünk gél-lakkot hordani, érdemes beszerezni egy üvegcsével. Ha ez meg van, innentől két lehetőségünk is van, szabadon választhatunk közülük, hiszen egyformán hatásosak.

Az egyik, hogy lakkleoldó gyűszűket alkalmazunk. Ezekbe a megjelölt szintig kell tölteni a folyadékot majd felhúzzuk a gyűszűket az ujjainkra és kivárjuk az üvegcsén megjelölt időtartamot. Ha jó minőségű oldószert választottunk, a gyűszű lehúzása után lapos végű rózsafával vagy fém eszközzel könnyedén le tudjuk tolni a felpuhult zselélakkot, de az is lehet, hogy vattával is letörölhető lesz így már.

A másik lehetőség, hogy vattából csíkokat tépünk (kb. egy centi széles és 3-4 centi hosszú elég), ezeket az oldószerbe mártjuk, majd az ujjvégeink köré csavarjuk és beborítjuk alufóliával. Nem érdemes nagyon kicsavarni, de csöpögősre se hagyjuk, mert csak kifolyik a csomagolásból. A megfelelő idő eltelte után még ne csomagoljuk ki, hanem az alufólián keresztül, enyhe nyomás mellett dörzsölgessük át a körmeinket. Végül húzzuk le a csomagokat és rózsafa pálcával távolítsuk el a maradékot is.

Bár az innovatív oldószerek kíméletesek, a zselélakk eltávolítása után érdemes valamilyen bőr- és körömtápláló szert (esetleg valamilyen hidegen sajtolt tápláló olajat) alkalmazni, hogy ne száradhasson ki a körömágy bőre, és a körmünket se terheljük meg a kemikáliák alkalmazásával.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}