Hogyan válasszuk ki a megfelelő színt?

A színek kiválasztásánál általában sokat nyoma latban, hogy melyik színt szeretjük a legjobban és hogy melyik szín passzol leginkább a hangulatunkhoz. De néha mindenkinek elkél a segítség, hogy mit is vegyen fel és pláne, hogy milyen színnel egészítse ki a már domináló árnyalatot.

Néha mindenkinek szüksége van egy kis segítségre, a legjobb, ha egymás mellé helyezzük az általunk választott árnyalatokat, és eldöntjük, hogy passzol-e egymáshoz a két szín, vagy sem. De ha még meg sem vettük például a két gél lakkot amit szeretnénk használni, akkor érdemes színkört használni!

A színkör az elsődleges, a másodlagos és a harmadlagos színekből épül fel.  Az elsődleges színek a piros kék és a sárga, másodlagosak- amelyek az elsődleges színek keveréséből születnek- a zöld a narancs és a lila. A harmadlagos színek pedig a már eddig felsoroltakból születnek meg.

A legharmonizálóbb választás a színkörben egymással szemben álló színeket választod ki egymáshoz. Ezek a színek felerősítik, kiemelik egymást. Igazán trendik lehetünk és megjelenésünk is elegáns lesz és harmonikus.

Visszafogottabb hatást kelthetünk, ha a színkör egy szeletéből választunk ki összepasszoló színeket. Ez a megjelenés könnyed visszafogottságával fog feltűnést kelteni.

Analóg színek azok, amelyek három szomszédos szeletből válogatva kerülnek ki, mely igazán kellemes látványt nyújt a szemnek.

A komplementer színek az egymással szemben, átlósan elhelyezkedő színek. Ezek a színek kiemelik egymást, de vibráló hatást keltenek. Ha igazán feltűnő akarsz lenni, akkor érdemes ezeket választanod!

A szeptember hónap színe a bujazöld és az érzéki lila, melyek analóg színeknek minősülnek, nem véletlen hogy a lakberendezés területén is gyakran választott színkombináció. A gél lakkos körömdíszítésed is ugyanilyen jól mutathat vele. Lássuk melyek azok a gél lakk és körömlakk színek, amelyek igazán jól passzolnak egymáshoz!


Körömlakk

#056 #066 #353 #355


Gél lakk


#250 #125

ONE step


#081 #115
 

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}