Húsvéti minták elkészítése

Nézzünk mindhárom mintacsoportból egy-egy konkrétumot és tanuljunk egyszerű módszereket az elkészítésükhöz!

Tavaszi mező

Ehhez a mintához a legszebb a natúr háttér, azaz a legjobb, ha színtelen vagy bézs alapozást teszünk a körmeinkre kezdésnek. Ha megszáradt, válasszunk egy szép fűzöld színt, majd fogjunk egy szivacsot és kenjünk rá egy-két bőséges festéktartalmú vonalat. Tunkoljuk végig a körmeink végeit a szivaccsal.

Egy-két körmönként frissítsük a festékréteget a szivacson. Ha az összes körmünkkel elkészültünk, fogjunk egy fogpiszkálót, majd mártsuk a zöld festékbe, és fessünk a zöld körömvég és a szabadon maradt felület határára fűszálakat, úgy, hogy a fogpiszkáló hegyének ferde oldalát egyszerűen odafektetjük, odanyomjuk a körömhöz, határozott vonalakat képezve ezzel. Ha ez is kész, fogjunk fehér vagy piros vagy rózsaszín vagy kék vagy sárga, vagy tetszés szerinti, a virágok megfestéséhez megfelelőnek tartott lakkot, majd egy pöttyözővel (radírvégű ceruza radírjába szúrt gombostű) csináljunk a fűszálak közé pettyegetett 3-4-5 szirmú virágokat, elszórva. Végül színtelen lakkal fixáljuk a művünket.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Tojásdísz-minták

Ezeket a mintákat nagyon egyszerűen is elkészíthetjük, de bonyolíthatjuk is, ha úgy tartja kedvünk. A legegyszerűbb változat, ha egy színre lealapozzuk a körmöket, majd egy másikkal kisebb vagy nagyobb egyforma pöttyöket helyezünk el rajta.
Eggyel bonyolultabb, ha csíkosra festjük a körmöket: átlóban, vízszintesen, cikkcakkvonalban. A csíkokat „pingáló” ecsettel vagy fogpiszkálóval vihetjük fel.
A következő szint a sorminták váltogatása: vonal, pontsor, cikkcakk vonal stb.

Figuratív minták

Csibe: A két tojáshéj-fél között kikukkantó csibe elkészítése rendkívül egyszerű. Fessük le a körmöt  sárga lakkal, majd amikor teljesen megszáradt, ragasszunk rá a köröm hosszával merőleges irányban celluxcsíkot, amelynek két hosszanti oldalát cikkcakk ollóval vágtuk el. A fennmaradó felületet fessük fehérre, majd amikor leszedtük a ragasztócsíkot, fessünk a sárga sávba két fekete pöttyöt, a szemének.

Kukkan-nyúl: A körmöt alapozzuk le tetszőleges színnel, majd a körömvég felől rajzoljunk egy fehér félkört és töltsük is ki (az ív a köröm közepe felé domborodik). A fejtetőre rajzoljunk két fület

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}