Így étkezz, ha erős körmökre vágysz

Napjainkban nem titok, hogy a táplálkozás jelentős hatással van a megjelenésünkre is. Ha vitaminokban gazdag, tápláló és egészséges ételeket eszel, akkor azt a külső jegyeid is meghálálják, mint például a bőröd és a hajad. No, és persze nem képeznek kivételt ez alól a körmeid sem, melyeket a megfelelő étkezéssel erősíthetsz.
Ahhoz, hogy megtaláld azokat az élelmiszereket, amelyekre a körmödnek szüksége van, elsősorban azt kell tudnod, hogy melyik vitaminok felelnek ezért a területért. Így meghatározhatod, hogy milyen ételek azok, amelyek a legnagyobb mennyiségben tartalmazzák ezeket a tápanyagokat. Lássuk, mire lesz szükséged a körömtápláláshoz!


A körmök legfontosabb vitaminjai és ásványi anyagai

Mint a legtöbb esetben, a körmök számára is kiemelt jelentősége van a C-vitaminnak. Ennek hiányában hamar azt veheted észre, hogy a rétegek elgyengülnek, a körmeid elkezdenek letöredezni és elvékonyodott az egész. A töredezés emellett a D- és B-vitaminok hiányára is utalnak, tehát ezeknek pótlásáról mindig gondoskodni kell.
A vitaminok mellett természetesen az ásványi anyagok bevitele is lényeges. A cink, a folsav és a kalcium feladata, hogy a körömlemezeket megerősítse. Hiányukban ezek elvékonyodnak és könnyedén megtörnek. Biztosan te is találkoztál már olyannal, akinek a körmei olyan könnyedén hajlottak, akár a papír. Ez a tünet erős vitaminhiányra utal.Mit egyek, hogy elkerüljem a gyengülést?

Azt már a fentiek alapján tudhatod, hogy mire van szükséged a szervezetednek az építkezéshez. A különböző gabonák magvai tartalmaznak B-vitamint és cinket egyaránt, így ezek tuti befutók. Emellett a máj gazdag folsavban is, így egy igazi tápanyagbombával van dolgod, ráadásul rengeteg különböző módon elkészíthető.
A körmeid erősítésében és növesztésében sokat segíthet még a vas és az A-vitamin is. Éppen ezért tanácsos sok tojást, bogyós gyümölcsöt, spenótot és répát fogyasztani. Ezek az ételek egyébként nemcsak nagyon egészségesek, de finomak is és könnyedén beilleszthetőek a mindennapok étrendjébe. Használd ki a bennük rejlő erőt!


Vitaminpótlás külsőleg

Nem csak úgy tudod pótolni a szervezeted számára a legfontosabb tápanyagokat, ha megeszed őket. Különböző olajok és krémek formájában külsőleg is alkalmazhatod őket. Például az A-vitaminnal bekenheted a körmeidet és az őket körülvevő bőrt. Ezzel a módszerrel serkentheted a növekedést és az ellenálló képességet, így megszabadulhatsz a hajlott, elszíneződött és repedezett körmöktől.A vitaminok mellett pedig fontos még a hidratálás is. Elvégre a körmeid mellett a kezeid bőrére is gondot kell fordítanod, hogy a végeredmény látványos és tartós lehessen. A hidratálás hiányában már nem csak a körmeid, de a bőr repedezésével is számolnod kell, ami nem csak kellemetlen látvány, de gyakran fájdalmas is.
Azért, hogy a körmeid és a bőröd egyaránt egészséges és ellenálló legyen, már néhány étkezési szokásod megváltoztatásával is sokat tehetsz. Természetesen nem szabad megfeledkezned arról sem, hogy a tested optimális működéséhez kiegyensúlyozott és változatos étrend szükséges, így nem csak a megjelenésed lesz jó, de a közérzeted is.

Ha pedig az erősítés mellett díszíteni szeretnéd a körmeidet, akkor ne felejts el benézni a webáruházba! Géllakkok, műkörmös kellékek és díszítő eszközök hatalmas tárházával várunk, melyekkel könnyedén elkészítheted a következő lenyűgöző manikűrödet.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}