Kérdések és válaszok a telefonos konzultációs napról

Emlékeztek még? Nemrég volt egy lehetőség, ahol a Moonbasanails webáruház segítője telefonon állt a rendelkezésetekre, hogy feltegyétek a kérdéseiteket neki műkörömmel, vagy éppen körömdíszítéssel kapcsolatosan.
Most összeszedtük, melyek voltak a leggyakrabban feltett kérdések és természetesen a választ is megadjuk, mert lehet, hogy Neked is hasonló kérdéseid letek volna.

Kérdés: Még kezdő vagyok.... Az lenne a kérdésem mi a különbség a one step és a "sima" géllakk között?

Válasz: A ONE step lakkzselékben magasabb a pigmentek száma, ezért is intenzívebb, élénkebb a színük, s akár egy rétegben is elég felkenni. A ONE step lakkzselék már tartalmazzák a bonder segédanyagait, így azt nem kell használnod ONE step lakkzselés körömdíszítés elkészítésénél. A ONE step lakkzseléket általában az erősebb körömszerkezeteknél szoktuk alkalmazni, míg a leoldható lakkzseléket a véknyabb vagy gyengébb körömlemezeknél.


Kérdés: Hogyan lesz tartós a lakkzselé? Hogyan kell strasszkővel díszíteni, hogy ne essen le róla és miért repedezik meg fixálásmentes fényzselém?

Válasz: 
A tartós lakkzselé akkor lesz tartós, ha megfelelően készíted elő a körömlemezed. Használj előkészítő folyadékokat. Várd meg azok kiszáradási idejét. A lakkzseléket megfelelő sorrendben és megfelelő mennyiségben használod. A lámpázási időt a lámpád Watt-arányát szem előtt tartva hagyod az alapanyagokat megkötni. A kész körmöket azonnal ne tedd ki különböző igénybevételeknek. (Pl.: ne mosogass egyből, ne kezd el feszegetni, ne moss közvetlenül utána hajat, stb.)
 
A strasszköveket a lakkzselébe helyezd el narancsfa pálca vagy strasszkőfelszedő ceruza segítségével. De akár teheted kötés előtt a fényzselébe is, vagy akár körömragasztóval a megkötött fényzselé rétegre ragasztva. Mindhárom módszerrel tartós lehet a strasszköves körömdíszítésed.
 
Annak, hogy a fixálásmentes fényzselé berepedezik több oka lehet.

a) Nem megfelelő fényzselét használtál. (Lakkzselékhez a leoldható, fixálásmentes fényzseléket kell használni.)
b) A lakkzselés körömdíszítésed elkészítésénél nem használtál bondert, így a felvitt és elkészített anyagszerkezet labilis (mozoghat), s ez is okozhatja a berepedezést. A fényzselé nem tolerálja a mozgást és ezért repedhet meg. A túlságosan vékony alapozás nem jó.
c) Túl vastagon vitted fel a fényzselét.
d) Több márkát használtál, kevertél egy körömdíszítés elkészítésén belül.

Kérdés: Két kérdésem lenne. Az első, hogy mit tehetnék azért, hogy ne lebegjen meg a körmöm, ha porcelánnal készítem? A második: hogyan tudnám csökkenteni az építési időt?

Válasz: 
Az első kérdésedre a válasz: a porcelán építési technikánál a liquid és a porcelánpor tökéletes arányát még a profiknak is elég nehéz tökéletesen eltalálni. A porcelán műköröm építésénél célszerű egy cégtől beszerezni valamennyi alapanyagot, ne keverd a különböző márkákat! Ha túl száraz a keveréked, vagy ha túl híg, akkor is előfordulhat hogy fellevegősödik a műköröm. Szerintem a porcelán strapabíróbb, mint a zselés műköröm.

Kitartással és nagyon sok gyakorlással tudod csökkenteni az építési időt.


Köszönjük, hogy hasznos és érdekes kérdésekkel fordultatok hozzánk! Reméljük, hogy a jövőben is tudunk majd hasznos és eredményes tanácsokkal a segítségetekre lenni.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}