Készíts magadnak francia manikűrt!

A francia manikűr méltán az egyik legnépszerűbb körömdíszítési forma. Egyszerű, kifinomult, nőies. Bármilyen alkalomhoz, ruhadarabhoz jól illik. Csak egy baj van vele: amennyire egyszerűnek tűnik, annyira nehéz elkészíteni.
A francia manikűr akkor szép, ha minden körmön egyforma a mosolyvonal (az a bizonyos fehér sáv a köröm végén). Ehhez azonban biztos vonalvezetés, némi kézügyesség és nagy gyakorlat szükséges.
 
A francia manikűrt kétféle módon lehet elkészíteni

Az egyik, ha szabadkézzel rajzoljuk meg a mosolyvonalat. Ehhez díszítő ecset szükséges, ezen belül is a speciális ecsetek valamelyikét ajánlanánk.

A másik módszer pedig, ha sablont alkalmazunk a kialakításához. Ez utóbbi kicsit egyszerűbb, és nagy segítséget nyújthat az otthoni elkészítéséhez. Webáruházunkban többéle sablon közül válogathatsz: egyenes vonalúak, ívesek, hegyesek cikk-cakk vonalúak.


 
Francia manikűr géllakkal
 1. A szokásos módon készítsd elő körmeidet: azaz nyomd vissza a körömágyi bőrt, bolyhosítsd fel körmeidet bufferrel. Portalaníts, majd készítsd elő a körümlemezedet Nail preppel.
 2. Miután megszáradt, használj Leoldható bondert, ami biztosítja, hogy jobban tapadjon a géllakk a körmödön.Tedd UV- vagy LED-lámpa alá.
 3. Abonder megkötése után vidd fel az első réteg halvány rószaszínes gél lakkot. Ne vidd fel túl vastagon. Ha vastagon viszed fel, akkor előfordulhat, hogy kötés közben a gél lakk megcsúszik, elfolyik, felhólyagosodik. Köttesd meg  UV- vagy LED-lámpa alatt.
 4. Következik a második réteg halvány rózsaszín géllakk. Ugyanúgy kell eljárni, mint az előző pontban.
 5. Egy kis tányérkára csepegtess a fehér lakkból.Speciális ecsetsegítségével óvatosan rajzold meg a mosolyvonalat körmöd hegyén. Köttesd meg ezt is UV lámpa alatt.
 6. Utolsó lépésben, hogy tartósabb legyen a körömdíszítésed a két rétegben felvitt gél lakkot vond be egy réteg Leoldható fényzselével.  A leoldható fényzselét fixálni kell. Kötés után zselészerű marad a teteje, amit gél fixáló folyadékkal és szálmentes papírtörlővel el tudsz távolítani.
Ebben a francia géllakk szettben megtalálod a legkedveltebb francia színeket!


 
Francia manikűr körömlakkal

Ha nincs még géllakkozáshoz szükséges készleted (UV-lámpa, stb), vagy egyszerűen a hagyományos, otthoni körömlakkozás híve vagy, mutatunk egy egyszerű francia manikűr technikát. A célunk az, hogy bárki el tudja magának készíteni, és lehetőleg ne tartson sokáig.
 
 1. Készítsd elő a körmeidet:  nyomd vissza a körömágyi bőrt, bolyhosítsd fel körmeidet bufferrel.
 2. Portalaníts, majd Nail prep segítségével zsírtalanítsd a körömlemezt. (Savmentes primer is megfelelő), levegőre szárad, száradás után kifehéredik a körömlemez.
 3. A Moyra 003-as fedő fehér körömlakkal rajzold meg a fehér ívet a körmöd tetejére. Ezt teheted a körömlakk ecsetével is. Vagy úgy is, hogy kevés fehér színt rácsöpögtetsz egy kis tálkára, és speciális ecset segítségével dolgozol!
 4. Ha nem vagy biztos magadban, használj sablont! A sablont ragaszd a körmödre, és főlötte fesd be fehérrel!
 5. Száradás után vond le a sablont. Ha véletlenül valahol hibáztál, nem lett tökéletes a mosolyvonalad, körömlakklemosó és vékony ecset segítségével még korrigálhatsz!
 6. Kend át az egész körmöded halvány, francia rózsszín, kissé áttetsző körömlakkal. Száradás után ismételd meg a műveletet.
 7. Végül vond be az egészet átlátszó fedőlakkal. Ezt a lépést semmi esetre ne hagyd ki: azért szükséges, hogy tartósabb legyen a lakkozásod. A fedőlakk is levegőre szárad meg.
 8. Ha megszárad a körömlakk, kb. fél óra múlva, akkor körömápoló olajjal bekenheted az oldalsó és hátsó bőrredődet.
A legkedveltebb francia körömlakk színeket ebben a szettben találod meg!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}