Körmök a konyhából, azaz díszítsünk sóval, cukorral, tojáshéjjal 1.

A körömfesték gyártók az utóbbi években ugyancsak felpörgették a kreativitásukat, egyrészt, hogy kihasználják a gyártási technológiák fejlődéséből adódó lehetőségeiket, másrészt, hogy megőrizzék piaci pozíciójukat és a forgalmi volumenüket.

Rengeteg innovatív termék került a piacra, amelyek nem csak a színükkel, árnyalatukkal, sajátos fényükkel kápráztattak el, hanem kiléptek a térbe is, azaz különleges struktúrájuk révén lettek különlegesek.

A különleges felületi struktúrákért nem csak a körömlakkok felelősek, számos eszköz kapható ahhoz, hogy ezt az új trendet követhessük: körömgyöngyök, csillámok, glitter forgácsok, dazzling körök, gyöngy strasszok, körömdíszítő kövek szolgálják a csillogást és a sajátos felületek kialakítását.

Ugyanakkor a DIY, azaz a különféle ipari termékek otthon való elkészítése/pótlása legalább ugyanakkora divat, mint az aktuális körömtrend, már meg is jelentek az ötletek arra, hogy milyen eszközökkel pótolhatjuk a fentebb felsorolt pénztárcagyilkos apróságokat. Az alábbi ötletek nem csak tökéletesen természetesek, az alapanyagaik minden háztartásban megtalálhatóak, hanem egytől-egyig ennivalóak is.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Sóbálvánnyá mered aki meglátja

Fesd ki a körmeidet a kívánt színnel, akár egyformára, akár mindegyiket másra, ahogy tetszik. Várd meg amíg megszárad, majd húzz egy réteg színtelen lakkot a tetejére. Egyenként csináld végig a sózási metódust a körmökön, mert nem szabad, hogy megszáradjon a színtelen lakk, amíg az egyes körmökkel „szöszölsz”.
Szóval rögtön a színtelen lakk felvitele után szórj finomított fehér sót a körömre, vastagon, és ügyelj rá, hogy mindenhol takarja be. Finoman lapogasd meg a sót, nagyon ügyelve arra, hogy ne tégy oldalirányú mozdulatokat, mert a sókristályokkal feltúrhatod a lakkozást. Végül fordítsd le a körmöd egy papírlap vagy kistányér fölé, és finom mozdulatokkal ütögesd meg az ujjbegyed, hogy a túloldalról, a körömről leperegjen a fölösleges só. Legvégül ismét vigyél föl egy réteg színtelen lakkot, mert különben a só magába szívja a levegő nedvességtartalmát és elolvad/széttörik/lepereg.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}