Köröm divat: 2016 tavasz-nyár 2.

Minták és minták - Az idei divat különlegességeit (is) leginkább a minták adják. Pontosabban nem találhatunk olyan mintát, amely kifejezetten csak erre az évre lenne jellemző, de az alkalmazásukba megint került egy kis csavar, ami viszont tényleg jellegzetes

Csíkok

Az egyik legnagyobb felfedezést idén a csíkok jelentik. Egy vékony csík a körmökön hosszában vagy néhány eltérő vastagságú keresztben, esetleg több színből álló csík-csokor átlósan, és rögtön szupetrendik vagyunk! A legjobb az, hogy mindez otthon is elkészíthető, hisz tudjuk: 1. vékony csíkot úgy csinálunk, hogy alapozás (olyan színnel amilyenre a csíkot szeretnénk) után vékony körömdíszítő szalagot helyezünk fel, majd az egész körmöt lefestjük, végül lehúzzuk a csíkot, 2. vastagabb csíkot úgy festünk, hogy alapozás (amilyen színre szeretnénk a végén az egész körmöt) után két ragasztószalaggal a csíkon kívüli területet leragasztjuk, majd megfestjük a csíkot.

Rövid körmökön nagyon szépen mutatnak a kontrasztos színnel (fehér alapon feketével vagy sötétkékkel/zölddel) festett hosszanti csíkok. Pasztell vagy sötét (fenyőzöld, mélybordó, éjkék) alapon szép hatást keltenek az arany és ezüst csíkok.
Új trend a keresztbe csíkozás, ebben az esetben általában több csíkot alkalmazunk, méghozzá úgy, hogy nem egyforma távolságra tesszük őket egymástól, hanem egyiket közelebb, másikat távolabb. Választhatunk eltérő vastagságú csíkokat is. Az átlós megfestése gyakran (bár nem mindig) azzal jár, hogy az általa kijelölt egyik felület más színű lesz mint a másik.

Francia, a halhatatlan

A francia idén kissé kifordult magából. Ez pontosan azt jelenti, hogy véletlenül sem a mosolyvonalon húzzuk meg a határvonalat, hanem vagy feljebb (vékony csík a köröm végén), vagy lejjebb (szinte a köröm felénél). A legmenőbb idén a negative space francia, azaz a köröm felülete színtelen lakkal készül, míg a körömvég festése színes vagy fémes. Gyakori a pasztell+ fémszínnel készült francia is. Szintén idei trend a kifejezetten rövid körmökön készülő francia festés, amely negative space, azaz natúr alap és a köröm feléig tartó pasztell színű vég egysége.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}