Körömgyűrű másképpen

A gyönyörű ruhák, az elképesztő sminkek mind-mind megkövetelik a különleges manikűröket is. De hogyan tartsunk lépést? Korábban már esett szó a körömgyűrűről, de egészen más megvilágításban. A legújabb divat szerint a gyűrűk valóban magába a körömbe (általában természetesen a műkörömbe) kerülnek bele egy előre elkészített kis lyukon átfűzve.
A kép csak illusztráció - Forrás: pinterest.comTermészetesen ez a fajta körömgyűrű nem lehet soha hétköznapi viselet, hiszen bármibe beleakadhat, nem kevés balesetveszélyt okozva (és ebből a legkisebb csak a köröm letörése). Abba még csak bele sem érdemes gondolni, hogy hatalmas és gazdag beltartalmú női táskánk alján így akarjuk megtalálni a lakáskulcsot...

Ugyanakkor egy szép báli ruhához, borítéktáskával, egy estére impozáns és különleges körömdíszítésként jöhet szóba. A ruha stílusától és díszítettségétől függően egy Marilyn formájú köröm egyik sarkába kerülhet egyetlen gyűrű valamilyen rajta lógó kis figurával, az ujjon található gyűrű felé átvezető lánccal, vagy – hogy kimaxoljuk a lehetőségeket – esetleg egy kézfejlánc-kombináció részeként a karkötővel is összekapcsolva.

Íves köröm végébe kerülhet egymás mellé több, akár különböző méretű gyűrű is. Ebben az esetben nem javasoljuk a láncos kiegészítés, de még a csüngőket se, hiszen ilyenkor maguk a gyűrűk jelentik a díszt.

A köröm végébe kerülő gyűrűk alapvetően fémből készülnek, szintén a ruha dönti el, hogy arany, ezüst, bronz vagy valamely más fém kerüljön szóba. Érdemes a gyűrűk alapanyagát, színét és stílusát a ruha díszeihez (láncok, gyűrűk, kristályok, gyöngyök) vagy a további ékszerekhez igazítani.

Érdemes meggondolni, hogy „körömgyűrűzést” a 4+1-es szabály alapján végeztessünk, vagyis 4 visszafogottabb köröm mellett készüljön egy kiugróan díszes, gyűrűs köröm. A körömgyűrű mellett nem érdemes más mintát alkalmazni a körömlemezeken, a körömfestés színét pedig szintén a ruha stílusa és színe dönti el. Érdemes olyan színt választani, amely kellőképpen elüt, ugyanakkor jól harmonizál a gyűrűkkel.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}