Körömlakkal, biztonságban

Korábban írtunk már olyan próbálkozásokról, amelyek a körömlakkozást nem csak esztétikai célzatú dologként igyekeztek valamilyen cél érdekében felhasználni, hanem valamilyen ezt meghaladó feladatot is szándékoztak adni a szépen pingált körmöknek. Ilyen volt például, a fiatal designer terve, aki chipet helyezett el a géllakban, azzal a céllal, hogy az Oyster card (londoni metró bérlet) adatait tárolja.
A most bemutatásra kerülő ötlet a fiatal lányok biztonságát szolgálja. Sajnos egyre gyakrabban hallhatunk arról, hogy az éjszakai szórakozóhelyeken a férfiak egy része nem fordít túlságosan sok energiát abba, hogy romantikus gesztusokkal vagy éppen beszélgetéssel elcsavarja a lányok fejét. Inkább különféle drogokat kever a kiszemelt áldozat italába, akit aztán magatehetetlenül felhasznál saját céljaira. A lányok így tudtunkon kívül kerülnek tudatmódosító szerek hatása alá, és képtelenek tiszta fejjel dönteni a sorsukról, illetve arról, hogy az illető közeledését fogadják-e vagy sem.

Az egyik gyártó innovatív körömlakkjai – amelyek a hírek szerint hónapokon belül piacra kerülnek – képesek lesznek arra, hogy színváltozással jelezzék, ha valami „nem legális” összetevő van az italunkban. Mit kell ehhez tenni? Csak az előttünk levő italba kell mártani a körmünket egy pillanatra. Ez a mozdulat észrevétlenül megtehető, így az alaptalan feltételezéssel sem bántunk meg senkit.

A termékek a North Carolina State University kutatásainak felhasználásával kerültek kifejlesztésre. Amerikában a legveszélyeztetettebbek a főiskolás és egyetemista lányok, akiket a campusokban érnek a leírtakhoz hasonló támadások. A statisztikák alapján hat nőből egyet támadás ér az élete során, és ez olyan arány, amelyen muszáj rövid időn belül változtatni.

Az elmúlt időszak tragikus tapasztalataira visszagondolva egy ilyen körömlakk akár egy fiatal lány életét is megmentheti, de egyéb esetekben más jellegű traumák megtörténtét is megelőzheti. A gyártó a kezdeti szűkös színválasztékot minden bizonnyal hamarosan bővíteni fogja, ha a termékek pozitív fogadtatásra találnak.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}