Körömlakkozási hibák - így ronthatod el a manikűrödet

Sokan szeretik lakkozással díszíteni a körmeiket. Vannak, akiknek ez a szakmájuk: a körmösök profi szinten művelik ezt a tevékenységet. Azonban sokan döntenek úgy, hogy nem szeretnének erre időt fordítani, illetve rendszeresen pénzt áldozni, inkább megcsinálják maguknak.
Sajnos azonban, aki nem gyakorlott, annak általában nem szokott olyan szépen sikerülni a körömlakkozás. Számos hibát követnek el a laikusok, akik nem tudják, hogy mire kell figyelni. Lehet, hogy ezek apróságnak tűnnek, de az összképet nagymértékben képesek elrontani, ezért érdemes végignézni, hogy mik azok a hibák, amik miatt rosszul sikerülhet a körömlakkozás.


 
Ezt rontják el a legtöbben:

  • Nem pontosak a szélek. Mivel aki gyakorlatlan, általában fél, hogy a bőrét is összekeni a lakkal, inkább túlzottan kerüli a széleket. Ezzel csak az a baj, hogy nem lakkozzák ki a teljes körmöt, ott maradnak a hézagok. Ez főleg a körömágynál feltűnő, ha már eltelt egy-két nap: máris olyan, mintha egyszerűen le lenne nőve a lakkozás.
  • Nem használnak alapozó- és fedőlakkot. Ezek a lépések sokszor kimaradnak, már csak azért is, mert sietnek a lakkozással. Csakhogy így feleannyira sem lesz tartós a körömlakk, ráadásul arról a plusz fényről és csillogásról is lemondhatunk, amit a fedőlakk adna.
  • Nem várják meg a száradást. Az előbb említett türelmetlenség abban is kiütközik, hogy sokan túl hamar nyilvánítják késznek a körmüket, nincs türelmük megvárni, míg rendesen megszáradnak a rétegek. Ennek következtében sokáig nyomot hagyhat a lakkban bármi, elkenődhet, sérülhet, ami persze a végső látványt is befolyásolja.
  • Nem zárják a köröm végét. A fedőlakk feladata, hogy megvédje a színes lakk épségét. Vannak azonban helyek, ahol sérülhet a védelem, mint például a köröm vége. Nem elég, ha csak végigkenjük a lakkot a köröm hosszán, zárjuk és a végénél az éleket, így nem fog lepattogni a körömlakk.
  • Olcsó, silány minőségű lakkokat használnak. A spórolás jegyében sokan hajlamosak megvenni a legolcsóbb alapanyagokat, ezek azonban nem olyan jó minőségek, és kevésbé tartósak. A körmösök ugyanakkor mindig minőségi anyagokkal dolgoznak - ez javasolt otthon is.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}