Kövezzetek meg!

Nem új trend, de most végigsöpör a divaton. Már mi is írtunk korábban a 3D-s körömdíszekről és azok között is kövekről, strasszokról, kristályokról. Sőt volt már szó ékszerkörmökről is, amikor a díszítés olyan elemekből áll (fém és kő) és olyan gazdag és kimunkált, mintha maguk a körmök lennének az ékszereink.

Ebbe a trendbe tartozik bele a „kövezett” körmök csoportja is. Ezeknél a zselélakkba vagy az épített körömbe „csupasz” vagy akár foglalatban található köveket, kristályokat illesztenek be.

Mik a kövezett köröm legjellegzetesebb vonásai?

Mivel a kövek éléggé karakteres díszítőelemek, a fordított egyensúly elve érvényesül a legtöbb körömminta esetében. Vagyis nagy kövekből keveset, kis kövekből többet alkalmazunk.

Illetve ha egyszerre sokat vagy nagyokat használunk, akkor csak egy körmön szerepelnek, továbbá ha kevés és apróbbak kerülnek felhasználásra, akkor mehet több vagy akár az összes körömre is a díszítés.

Hogy helyezkednek el a kövek a körmökön?
Nagyon divatos a körömágytól „kirajzó” elhelyezés, azaz a körömtőtől kiindulva sűrűből egyre ritkábba hajló, esetleg az oldalsó körömágy mentén, vagy a köröm közepe irányába vékonyodó flekk kialakítása.

Nem vethetőek el a ritmikus szerkezetek sem: pl. a körömtőtől a körömvégig vagy fordítva, egyenes vonalban egyre csökkenő méretű egyforma kövek sora.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Ha már sorba rakott kövekről beszélünk, nagyon mutatós lehet francia lakk esetén a választóvonal kirakása aprócska egyforma gyöngyökkel, de meggondolandó a körömvég mentén sorba rakott, vagy a körömvéget borító kövecskék elhelyezése is.

Már régebbi trend, de még mindig tartja magát az egyetlen szem nagy (vagy óriási) kő elhelyezése a köröm bármely pontján. Ezek közül is kiemelt hely a köröm egyik külső vagy belső sarka.

És mi legyen a színekkel?
Számtalan színben lehet szép köveket kapni, és bátran válogathatunk is közülük. A lényeg csak az, hogy a kő harmonizáljon az alaplak, és ha van, a körbeölelő minta színével. Gyakori, hogy kövekkel együtt alkalmaznak aprócska fém „gombokat” és pöttyöket, így elkerülhető a színek tobzódása, a minta túltelítődése, és hangsúlyozható a fémes jelenlét.

Abszolút vezető szerepet kapnak a víztiszta kristályok, amelyek „sokoldalúra” csiszolva és foglalat nélkül viszik a prímet. Ezeket gyakran alkalmazzák úgy is, hogy különböző méretűeket tesznek sűrűn egymás mellé, olyan hatást keltve, mintha „bugyborékolna” a köröm. 

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}