Különleges effektekkel rendelkező gél-lakkok

A különféle körömlakkok felületi struktúrái, fényhatásai, árnyalatai egyelőre esélytelen, hogy kimenjenek a divatból. Sőt, folyamatosan gazdagodik a paletta, a gyártók nem győznek újabb és újabb dolgokat kitalálni, hogy ezen a téren kielégítsék az újdonságokat szomjúhozó igényeinket

A különféle színváltó körömlakkok már évek óta gazdagítják a manikűr-mániások készleteit, természet tehát, hogy a gél lakkok területére is lassan beszivárognak ezek az újítások. Gyűjtőnéven kaméleon-lakkoknak is hívjuk ezeket a gél lakkokat, különösen azért, mert a környezet különféle hatásaihoz (hőmérséklet, fényerő) igazodnak a színeikben, a kaméleon bőréhez hasonlóan.

Thermo gél lakkok

Rainbow körömA hő hatására színt váltó festékekkel az élet számos területén találkozhattunk már. Az egyik legfőbb elterjedési területük a nyári vendéglátás, ahol üvegeken, poharakon jelzik színváltozással a hűsítő ital hőmérsékletét, illetve azt, hogy az itóka éppen megfelelően hideg az elfogyasztáshoz. A másik terület a sütés-főzésé, ahol pont az ellenkező irányban jelzik a hőfokot: például a serpenyőben látható piros pötty színének élénkülése azt jelzi, hogy az edény eléggé felmelegedett a sütéshez.

A körömfestés területén nincs ilyen praktikus indoka a hőre színváltó lakkok használatának, kizárólag esztétikai eredményt várunk tőlük. A legtöbb thermo gél lakk nem változik nagyon sokat, legfeljebb egy-két árnyalatnyit világosodik vagy sötétül, ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy a kezünk hőmérséklete sem változik több tíz fokot.

Fényerőre változó színű lakkok

Ez egy nagyon izgalmas csoportja a kaméleon lakkoknak, hiszen vannak közöttük olyanok, amelyeknek az árnyalata éppen csak hogy halványul, de vannak olyanok is, amelyek akár a színkör ellentétes oldalára is „átsétálnak” egy kis izgalomért. A sárgából pirosba, magentából indigókékbe, halvány rózsaszínből magentába átforduló körmök nem csak a környezet, hanem a tulajdonos számára is folyamatos meglepetéseket és izgalmakat tartogatnak.

Rainbow körömRainbow gél lakkok

A szivárványos gél lakkok nem adnak homogén szín-felületet, hanem egyfajta márványos-szivárványos felületet képeznek a körmön. Különféle szögekből is eltérő színárnyalatokat adnak ki, míg összességében is változatos felületet adnak, már csak a köröm görbületei miatt is.

A rainbow lakkok speciális csoportja a rainbow transparent kategória, amely áttetsző réteget képez, így színes flekk fölé ajánlott festeni. Kiemeli a megegyező színeket, kiegészítő színekkel új árnyalatot képez, míg az ellentétes színek halványítják vagy kioltják egymást.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}