Lábaink éke: műköröm-minták lábra

Amióta divat a kezek körmét festeni, nagyjából azóta a lábaink körmeit is pingáljuk. A lábköröm festése, a kézéhez hasonlóan, eltérő megítélés alá esik. Van, aki csak azt festi, mert a kezén nem tudja elviselni a színeket vagy utálja, hogy a kéz körmeit háromnaponta újra kell festeni, míg a lábon a lakk hetekig is eltart. Van, aki állandóan színezi a lába körmét, míg a kezét csak alkalomszerűen lakkozza ki, a lábkörmeihez illő árnyalatban. Olyanok is vannak, akik folyamatosan, egymással összhangban mindkét végtag körmeit pingálják.

Milyen műkörmöket kérhetek a lábamra?

A lábkörmökre is kétféle alapanyagból készülhet műköröm: porcelánból és zseléből. Létezik ugyan tip a lábkörmökre, de itt még nagyobb a szórás a körmök alakját illetően, mint a kezeknél, ezért igen ritkán alkalmazhatóak. A porcelán műkörömmel hosszabbítást is el lehet érni, a zselé csak erősítésre szolgál.

Napjainkban hódít egyre nagyobb teret magának az a divat, hogy a körmöt aránylag hosszúra hagyva/építve komolyabb mintákat, francia festést készítenek a lábakon is. Ennek is kiváló alapot nyújt az épített köröm, amely nem törik, nem hajlik és nagyszerűen egyforma hosszra alakítható.

Díszítsünk a lábunkon is!

A díszítéseket illetően szinte mindenféle minta és rátét alkalmazható, ami a kezek körmeinél. Sokan szeretik, ha a lábukon és a kezükön ugyanaz a minta jelenik meg, ezzel is hangsúlyozva megjelenésük összhangját. Az összhangot kifejezhetjük úgy is, hogy a kezeken domináns színek a lábakon csak jelzésszinten köszönnek vissza.

Lábápolás
A kép csak illusztráció

A kezeken is divat, hogy mindkét végtag ujjai közül csak egyen jelenik meg díszítés az alapszínen, vagy egy ujj színe más, mint a többié. Ez a kezeken többnyire a gyűrűsujj, a lábakon viszont a nagyujjé a kitüntetett szerep.

Alap a színes lakk, a francia festés, gyakori a csillám, a kristályok használata is. Népszerűek a matricák, hálók is. Kifejezetten nyári, vidám minta, ha minden egyes ujjat más színnel festünk ki. Sokan szeretik, ha a lábkörmeik mintája összhangban van a fürdőruhájuk mintázatával: hasonló színeket alkalmaz vagy a konkrét minták is visszaköszönnek rajta.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}