Leadjuk a drótot

Lassan végre elmúlik a nehéz időszak és kikeveredünk a tél szorításából. Sőt a hőmérséklet emelkedik, és a nap sugarai is újra megörvendeztetnek minket. Itt van hát az ideje, hogy újra a nemzetközi divatvilág különlegességeire fordítsuk a figyelmünket, azaz leadjuk a drótot az újdonságokról.
A legújabb bolondos divat a körömdrótozás, ami igazán jó hír lehet azok számára, akiknek gyenge a körme, mégsem akarnak műkörmöt készíttetni. Mindenkinek egyéni ízlése dönti el, hogy szépnek találja-e a körmökre rögzített drót keretet, az viszont biztos, hogy nem hétköznapi látvány!

A drót alkalmazása többféleképpen történhet. A kevésbé merészek egy kisebb drótdarabot illeszthetnek a körömtőre, körömvégre, a mosolyvonalra, vagy bármilyen irányban keresztbe a körmökön (egyenesen, ívelten, derékszögre hajlítva).

A művészi hajlamúak kis kúpos fogó segítségével a könnyen hajlítható vékony rézdrótból valamilyen kétdimenziós mintát hajlítva helyezhetik fel a körömre. Legyen az szivecske, virág, valamilyen geometriait forma, egészen különlegesen mutat majd a vastagon felvitt alaplakkba óvatosan belenyomva és megköttetve.

Az igazán merész drót-divat leírása csak most jön, ez számít az idei év nagy újdonságának és slágerének. Az érdekes ötlet szerint egyedileg, a köröm méretére egy „plusz körmöt” hajtogatunk a drótból. Pontosabban annak csak a körvonalait, így: egy kisebb kör a körömlemez mosolyvonalon belüli része, egy rá fekvő nagyobb kör pedig a teljes köröm külső íve. A külső körív gyakran jóval hosszabb körmöt „keretez”, mint amilyen a valóságban van annak, aki a drótot hordani fogja. Így ezzel a technikával olyanok is átmenetileg hosszabb körmöt varázsolhatnak maguknak, akik valamilyen oknál fogva nem tudják vagy akarják megnöveszteni a körmeiket.

A belső kört nyomjuk bele a körömlemezre vastagon felvitt zselélakkba és így köttetjük meg a művet. A drótos köröm működik színtelen alaplakkal is, de választhatunk bármilyen színt hozzá. A rézdrót türkizzel etno stílust képvisel, sötét színekkel inkább elegáns, az ezüst természetes színekkel romantikus.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}