Lyuggatós water-marble, azaz nézzük mi van alatta!

Korábban már volt arról szó, hogy a water-marble technikánál „meg lehet bolondítani” a felületet azzal, hogy valamilyen víztaszító permetet fújunk a víz felszínére, és az gyakorlatilag szétszaggatja a festékréteget, ami körömre felvíve érdekes felületet ad (pl. márványozás vagy bármilyen kő-felületet adó technikánál).

Kifejezetten új és innovatív ötlet azonban az, amelyet alább le fogunk írni, hiszen azzal még nem találkoztam, hogy bárkinek eszébe jutott volna, hogy a szétszaggatott festékréteg alól kikandikálhatna valamilyen más szín.

A festés előkészítéséhez szükséges, hogy végiggondoljuk, milyen színeket használnánk. A felület úgy fog kinézni, mintha pezsgősbuborékokon keresztül látszódna a homogén felületen át egy másik szín. Voksolhatunk kontrasztos színösszeállítás mellett, választhatjuk, hogy többszínű legyen az alsó réteg, kipróbálhatjuk, hogy alul világos-felül sötét legyen, de fordítva is (csak ebben az esetben számoljunk azzal, hogy jól fedjen a felső réteg).

1 .etap
Fessük ki a körmeinket, ha gondoljuk egy színnel, ha gondoljuk ombre módra vagy flekkes felosztással. Hagyjuk teljesen megszáradni.

2. etap
Készítsünk elő egy kis üveg vagy műanyag tálkát (jó, ha belefér 2-3 ujjunk is, mert ennél a technikánál lehet többet is meríteni egyszerre).
Tegyünk a tálkába vizet, majd kezdjük el belecseppentgetni a felső réteg lakkját.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Ugye tudjuk, hogy a water-marble technika alapállapotban kettő vagy több színt használ, de most csak egyre lesz szükségünk, hiszen egyszínű – lyuggatott – fedőréteget akarunk. Cseppentsünk négy-öt cseppet, hagyjuk elterülni, majd fújjunk a felületre víztaszító permetet. Ez lehet hajlakk, alkohollal hígított kézfertőtlenítő, testpermet (alkoholos) vagy körömlakk-lemosó.

Ebbe mártsuk bele az ujjainkat – ahogy említettük, egyszerre kettőt-hármat is, hiszen a  felület homogén – majd mielőtt kiemeljük őket, tisztítsuk el egy pálcával az úszó festékréteg-maradványt.

Az eredmény az lesz, hogy kisebb nagyobb lyukakon kandikál ki a fölső festékréteg alól az alsó. Végül húzhatunk rá egy réteg színtelen lakkot, ez elmélyíti a színeket, fixálja, stabilizálja a munkánkat és térbeliséget ad a lyukaknak.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}