Még a pulcsikörömnél is melegebb: szőrös körömdivat

Múlt héten írtunk a pulcsi-mintás körmökről, amelyeket a hideg idő elleni „védekezésképpen” javasoltunk bevetni. Azóta azonban még hidegebbre fordult az idő, így nekünk is fokoznunk kell a hatást.
Korábban már ezen a blogon beszámoltunk nektek a bársonyos körmök elkészítéséről, amelyet hívnak szőrös körmöknek is. A lényeg, hogy a kilakkozott körmöt még frissen-ragacsosan egy finomra őrölt szálas porba nyomjuk, amely feltapad a felszínére. Mikor mindenhol egyenletesen beborítja a por a körmöket, puha ecsettel lesöpörjük a fölösleget, és hagyjuk megszáradni. Máris kész a bársonyos tapintású „velvet” vagy „fur” megjelöléssel kapható termékkel készült köröm.


Ezt az effektet különféle színekben használhatjuk az év különféle időszakaiban. Ha tavasszal zölddel „szőrözzük” a körmöket, akkor nevezhetjük mohásnak, ha nyáron napsárgát használunk, mondhatjuk, hogy napsugárzás-minta. Ha azonban télen fehérrel, zölddel, pirossal, vagy más, sötétebb, a télhez illő színekkel készítjük el, akkor már inkább egy mohair pulóverhez fognak hasonlítani a körmeink.

Idén azonban már a valódi szőrrel készült körmök is berobbantak a divatba. A valódi szőrös körmöket többféleképpen is elkészíthetjük, sőt nem csak a megszokott színekben pompázhatunk velük. A szőrt, vagyis pontosabban az irhát – akár mű, akár valódi anyagról beszélünk – valamilyen háttéranyagra rögzítve lehet kapni. Természetes módon a valódi szőrnél ez maga a kikészített bőr, műszőrnél azonban ez lehet műbőr vagy akár textil is.

A körömminta elkészítése mindössze annyiból áll, hogy ragasztóval a körmökre rögzítjük a formára vágott darabokat.

A darabokat úgy kell kivágni, illetve rögzíteni, hogy a szőr növekedési iránya a körömvégek felé nézzen, és lehetőleg a szőrszálak nyúljanak túl az ujjak végén. Így olyan, mintha maga a szőrcsomó képezné a hosszú körmöket. Akár össze is pödörhetjük a szőrszálak végét, akkor pedig úgy fog kinézni, mintha „szőrkarmok” nőttek volna az ujjainkra.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}