Menyasszonyi műkörömdivat I.

Korábbi cikkünkben az általános műkörömdivat idei őszi-téli trendjéről számoltunk be. Köztudott, hogy a menyasszonyi ruhák és kiegészítők divatja az haute couture-on belül is önálló ágat képez, így természetesen a divatos ruhákhoz illő műkörmök trendje is tartogat sajátos jellemzőket minden szezonban.

Menyasszonyi ruha divat – színek

Az idei esküvő divat markáns vonulatát képezik a hagyományokkal szakító, modern darabok. Ezek gyakran nem fehérek, sőt még nem is halvány színekkel készültek, hanem karakteres, piros vagy lila, esetleg fémes színekben pompáznak. Ezek a ruhák nem sokban különböznek az estélyi ruháktól. A hozzájuk illő körmök két elgondolás alapján készülhetnek: a ruha stílusához hasonlóan merész, de azzal nem vetekedő körmök, vagy a karakteres megjelenésű ruhát finom részéletekkel kiegészítő visszafogottabb manikűr. Ebbe a divatirányzatba simulnak bele a hétköznapi divatban is nagyon népszerű burjánzó organikus virágfüzért és -csokrot (akár 3D-ben) ábrázoló körömminták.

Lejárt a hófehér menyasszonyok ideje?

Sok menyasszonyi ruhán az élénk színek csak kisebb foltokban jelennek meg, masnik, övek vagy virágminta formájában. A fátyol vagy a szoknya szegélyén, melldíszként vagy az abroncs díszítőelemeként is találkozhatunk színes vagy mintás szalagokkal.

Ezekhez a gyakran vidám, lendületes, élettel teli ruhákhoz általában könnyed körmök illenek. A mintákban visszaköszönhetnek a ruha színes kiegészítőjének árnyalatai, és a minták is.

Lábápolás
A kép csak illusztráció

Fekete az esküvői divatban

Évek óta nagyon ellentmondásos a fekete szín és a menyasszonyi ruhatrend viszonya. Az idei határfeszegető divatból ennek a kérdésnek a boncolgatása se maradhat ki, bár akiknek nem a polgárpukkasztás a lényeg, azok jobb, ha csak finom kiegészítő formájában alkalmazzák a feketét. Egy a derekat körülölelő finom, áttört csipke vagy tüll öv, egy mellcsokor még biztos nem veri ki a násznép tagjainál a biztosítékot.

A körmökön is megjelenhet a fekete, de ott is a finomság és a visszafogottság diktáljon. Vékony indák, leheletnyi csipkék készülhetnek a natúr színű körmökre feketével vagy apró fekete kristálykövek kacsinthatnak össze a ruha fekete kiegészítőivel.

Púderszínek

Óriási divat és szinte végtelen mozgásteret biztosít a hófehéret mellőző, halvány pasztellszínekkel dolgozó ruhatrend. Az ekrü, tojáshéj, halvány rózsaszín, halvány menta stb. kínálatában szinte mindenki talál olyat, amely nem sápasztja, sőt kiemeli arca, bőre előnyös oldalát.

Ezekhez az amúgy klasszikus vonalakat követő ruhákhoz visszafogott körömminta passzol, de kiváló lehetőség nyílik a ruha színének visszatükrözésére is. Merész és ötletes, ha csak a gyűrűsujjakon a ruha alapszínének teli változatát alkalmazzuk pl. francia festés körömvég-színének.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}