Miért szuperjó a lábra a lakkzselé?

Nagyon sokat írtunk már arról, hogy miért nagyszerű megoldás a kezünkre gél lakkal mintákat készít(tet)ni, sőt arról külön volt már szó, hogy miért különösen érdemes a nyárnak így nekivágni. A következőkben azt vizsgáljuk meg, hogy miért jó nyáron (vagy aki szereti, télen is) lakkzselével díszíteni a lábujjaink körmét.

Itt a nyár, porondra kerülnek az alsó végtagok, és bizony sokan vagyunk úgy vele, hogy akkor érezzük igazán ápoltnak a lábainkat, ha nem csak rendben van a pedikűrünk, hanem a körmeink is festve vannak (ha más nem, valamilyen nude színre). Sokan és sokat próbálkoztunk már a lábkörmeink lakkozásával, és persze sokat is tudnánk arról mesélni, hogy miért nem igazán vált be a dolog.

Nyáron, az időtől függően hol szandálban, hol cipőben járunk, aki szereti a természetet járni, az gyakran húz bakancsot, aki pedig híve az ilyen módon való hűsölésnek, az sokat úszik, vagy a lábát áztatja. Gyakori, hogy mezítláb mászkálunk, homokban, fűben és otthon, és ha bármilyen körülmények között a lábunk nagyon koszos lesz, akkor kénytelenek vagyunk lábfürdőt venni, körömkefével tisztogatni. Bizony, ezek közül mindegyik kikezdi a lábkörmöket, a lakk rendkívül gyorsan megsérül, lepereg.

A gél lakk a lábon még tartósabb mint a kezeken, vagyis biztosak lehetünk benne, hogy nem 3-4 hétig, hanem akár hetekkel tovább is rendben lesz a festés. A lábkörmök lassan nőnek, és nincsenek is annyira szem előtt, mint a kezeink körmei, így utántölteni is ritkábban kell, és ha már nem kerülhető el, akkor is kisebb felületen szükséges a beavatkozás.

Manapság már régen nem jellemző a korábbi évtizedekben még megkerülhetetlen szigorú rend, amely szerint a kezek és a lábak körmeinek ugyanolyan színekben kell pompázniuk. Sőt, ahogy a kezeinken sem kell egyformára festeni a körmöket, ugyanolyan izgalmas tud lenni, ha a lábak színei nem ismétlődnek a kezeken, sőt egészen más stílust választunk ide és oda. Ha jól választjuk ki a színeket, a lábunkhoz szinte egész nyáron alig kell majd hozzányúlnunk, és a kivillanó lábkörmök akár minden szettünkhöz jól mutathatnak majd. 

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}