Mikulás körömminták 3. - figuratív díszítések 1.

Rudolf fej - Szükséges színek: sötétbarna, világosbarna, fekete, piros. Alapozzuk le a körmöt sötétbarnával. A körömvégre fessünk világosbarna félkört, úgy, hogy a köröm közepe felé gömbölyödjön és nagyjából addig is tartson (ezt megoldhatjuk ecsettel, vékony ecsettel, de pontozóval is).

A félkör fölé, a sötétbarna felületre tegyünk két fekete pöttyöt, ez lesz a szeme. A világos barna félkörbe, a körív pereméhez (a szemekhez) közel tegyünk egy nagy piros oválist – amely függőlegesen van lapítva kissé – ez lesz az orra.

Mikulás arc

Egy
Szükséges színek: rózsaszín, fehér, piros, fekete. Rózsaszínnel alapozzuk le a körmünket. Pirossal a körmök tövénél töltsük ki az ívet, oly módon, hogy nagy foltokat teszünk az ecset leérintésével és kissé körkörös mozgatásával. Így felhő-szerű puffos foltot kapunk, ez lesz majd a sapka.
A sapka alsó szélére (keresztirányú vonal a köröm kb. egyharmadánál) tegyünk fehér pontsort. Ezt elkészíthetjük fehér körömlakk ecsetével, vagy pontozóval (radírba szúrt gombostű nagy fejével) is.
A pontozóval keretezzük be a köröm fennmaradó részét fehérrel, majd a körömvégnél tegyünk még egy sort a fehérből (ez is megoldható ecsettel is).
Végül tegyünk két fekete pöttyöt a szeme helyére, és a fehér szakáll felületére (a szemek között) egy rózsaszín pöttyöt, ez lesz az orra.

Kettő
Szükséges színek: rózsaszín, fekete, fehér, piros. Rózsaszínnel alapozzunk, majd pirossal készítsük el a sapkát, ahogy korábban leírtuk. A két körömszélen pontozzuk ki a pajeszt, de a körömvégre szép íves bajuszt rajzoljunk, ecsettel. Nagy fekete szemeibe tehetünk egy-egy fehér pontot, hogy térhatást adjunk neki.

Hóember

Szükséges színek: fehér, fekete, répasárga (vagy ehhez közelítő szín). Fessük a körmöt fehérre. A körömtő felőli részt (kb. a köröm egyharmadáig) fessük feketére, ez lesz a kalapja. Tegyünk pontozóval két pöttyöt a kalap széle alatt, a peremével párhuzamosan, ezek a szemei, és kicsivel lejjebb egy a szemek közül induló, a kalap peremével párhuzamos, vékonyodó rövid vonal a répaorr. A száját szintén pontozóval lerakott 5-6 fekete pötty alkotja, kissé íves alakban lerakva, hogy mosolyogjon.

 

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Gingerbread man

Testrészlet
Szükséges színek: középbarna vagy arany/mézszín, fehér, piros, zöld. Fessük be a köröm felületét középbarnára (vagy egyéb hasonló választott színnel). A köröm hosszanti tengelye mentén tegyünk két pöttyöt a fehér lakkal, a tengely körömtőtől számított egy- és kétharmadánál. A körömvégen a tengelyre merőlegesen húzzunk szintén a fehér lakkal egy hullámvonalat (ehhez nem árt vékony ecset, de lehet fogpiszkálóval is). A két fehér pötty közepére – száradás után – tegyünk pontozóval egy-egy színes pöttyöt (pl. pirosat és zöldet).

Fej
Rózsaszínnel alapozzuk le a körmöt, majd pontozóval, középbarnával alakítsuk ki a fejet, gömbölyű végű kezeket és a testet, derékig, úgy, hogy a fejtető a körömtőnél legyen. Töltsük ki a barna színnel, majd feketével rajzoljunk neki szemet, fehérrel cikcakkot a csuklójára és pirossal a gombjait (a szemet, cikkcakkot és gombokat csinálhatjuk fogpiszkálóval).

Karácsnyi cupcake és nyalóka

Cupcake
Szükséges színek: sötétbarna, fehér, piros, zöld. Fessük be az egész körmöt barnára. Fogjunk egy pontozót, és a fehér lakkot, majd bőséges festékkel mártva tegyük le a pontozót a körömre, a körömvéghez közel, és pontozva (de összefüggően) húzzunk vonalat a körömvég felé. Kicsit arrébb, más magasságban újabb pötty, majd a vonal. És megint arrébb, megint más távolságra a körömvégtől újra. Fessük a körömvéget ecsettel vagy a pontozóval fehérre. Ha jól csináltuk, úgy fog kinézni a festésünk, mintha festékbe mártottuk volna a körmünk végét és folyna le, a köröm felülete felé.
A fehér körömvégre tegyünk pirossal három apró pöttyöt, majd két oldalról zölddel fessünk neki leveleket (egy-egy apró zöld vonás vékony ecsettel), így egy magyalágat kapunk.

Nyalóka
Szükséges színek: fehér, piros. Fessük a körmöt fehérre. Amikor megszáradt, vékony ecsettel vagy fogpiszkálóval húzzunk átlós egyenes vonalakat a körmön, úgy, hogy legyen olyan, amelyik egymagában áll, olyan, ahol több van egymás mellett, kisebb-nagyobb távolságra. Úgy is megcsinálhatjuk hogy egy vékony és egy vastag vonal váltsa egymást.

Ajándékcsomag

Szükséges színek: piros, fehér. Fessük a körmöt pirosra. Vékony ecsettel vagy fogpiszkálóval húzzunk vonalat a hosszanti tengely mentén a fehér lakkal, de ne középen, hanem kissé oldalra tolva. Keresztezzük ezt egy rá merőleges fehér vonallal, kb. a mosolyvonalnál. A kereszteződésbe rajzoljunk hurkokat és madzagvéget. Csillámos/zselés pirossal és ezüstös fehérrel még mutatósabb.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}