Milyen műkörmöt csináltassak?

Ha az ember lánya igazi nő, aki használ (ajkat fest vagy csatot tesz a hajába), akaszt (fülbevalót a fülébe), sminkel és egyéb női hiúságokra is nagy hangsúlyt fektet, az előbb-utóbb bejárja a 3–5 naponkénti körömfestés izgalmait is. Ennek megnyilvánulásai sokfélék lehetnek a lényeg – szalonképes megfogalmazásban – hogy fessen körmöt háromnaponta az, akinek “papírja van róla”. Nos igen, ha megrögzött körömöltöztetők vagyunk, érdemes manikűröst választanunk ehhez a dilihez.

Ha már nem vagyunk fiatalkorúak, még talán kacaghattunk azokon a hetvenes évek végi – nyolcvanas évek eleji filmeken, amelyek egyik fő poénja volt, amikor a dáma elhagyta a műkörmeit. Később, amikor az épített műköröm divatba jött, évekig hallgathattuk a rémsztorikat arról, hogyan teszi tönkre a körmöket, hogyan nem lehet emiatt megszabadulni tőle és hogyan mérgezi a szervezetünket, ha mégis huzamosabban használjuk.

A gyorsuló innováció azonban szerencsére ezt a területet is elérte, és jelentősen kibővítette a felhasználható eszközök tárházát és folyamatosan emeli a minőségüket és a biztonságosságukat is. Ha tartós körömfestésre vágyunk, nem feltétlenül muszáj műkörmöt csináltatnunk, hiszen napjaink vívmánya, a gél-lakk huzamosabb ideig marad a helyén, mint a hagyományos körömfestékek. Ha elégedettek vagyunk a körmeinkkel, bevonathatjuk a felületüket műköröm-zselével, úgy is, hogy csak a meglévő köröm hosszáig tart, így tartósabbá téve őket. Ha nem csak körmünk színét, hanem hosszát vagy horribile dictu alakját is váltogatni kívánjuk, érdemes megismerkednünk a műköröm elkészítésének legfejlettebb technikáival.

A műkörmöknek alapvetően két fajtája van a porcelán és a zselés. Mindkettőt készítik tip-pel és sablonnal. A tip egy a műköröm építőanyaga alá (a zselé vagy porcelán és a saját köröm közé) rögzített előre formázott műanyag műköröm, amely lehet áttetsző, fehér vagy színes. A tipet a rögzítés után méretre vágják és hibátlanul a saját köröm alakjához csiszolják. Az, hogy kell-e ezt a masszív kis segédeszközt használni, elsősorban a körmünk minősége és hossza dönti el. Szükség lehet még rá abban az esetben is, ha nem szép formájúak vagy nem egyformák a körmeink.

A porcelán műkörmöt liquidben oldott porcelánporból sablon vagy tip segítségével építik fel, majd a levegőn megköt. Keményebb, mint a zselé, ugyanakkor porcelán körmök bevonhatóak zselével. A megépített zselé felszíne a legkülönfélébb módokon díszíthető, lakkal, kövekkel, csillámporral, porcelán, zselé applikációkkal, stb.

A műköröm zselé szintén sablon vagy tip segítségével kerül kialakításra, ezt UV-fény segíti a megkötésben. A zselés műköröm nem vonható be porcelánnal, csak zselé rétegek kerülhetnek rá és azzal is tölthető. Természetesen ennek felülete is díszíthető a korábban említett módokon.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}