Minden az előkészítésen múlik

Sokszor hallhatjuk, hogy mindennek az előkészület az alapja. Éppen azért, mert olyan sokszor emlegetik, hatalmas közhelynek hangzik, de bizony igaz, legalábbis az életünk legtöbb területén.
A körömdíszítéssel kapcsolatosan is megállja a helyét az állítás, annak ellenére, hogy sokan elsumákolják az előkészítést. Nos, ennek többnyire meg is van az eredménye, hiszen a nem megfelelően megalapozott körömdíszítés általában se nem olyan szép, se nem olyan tartós, mint azok, amelyeknél nem sajnálták az időt a körmök előzetes ápolására.


 
Mi is lehet a hiba?
 
  • Elmarad a tisztítás. Szépen lakkozni csak tiszta körmökre lehet, akár hagyományos körömlakkot használsz, akár gél lakkot. Ugyanígy a műköröm építés is csak akkor lesz tartós, ha jó alaposan letisztítottad előtte a saját körmeidet, ugyanis a szennyeződések, a zsír gátolják a megfelelő tapadást. Ne sajnáld az időt arra, hogy rendesen tisztítsd, zsírtalanítsd a körmeidet!
 
  • Kezelt a bőrt! A körmeid körüli bőrt mindenképpen kezeld! Told vissza a körömágybőrt, vágd le, ahol szükséges, illetve kis kaparóval óvatosan kapargasd le a bőrt onnan, ahol ránőtt a körömre. A lényeg, hogy szép, egyenletes felületet hozz létre, mert ezen sokkal szebben fog mutatni a lakk, és kevésbé lesz sérülékeny is az elkészült manikűr.
 
  • Polírozni is fontos! A polírozás időt vesz igénybe, ezt elismerjük, de nagyon sokat hozzátesz ahhoz, hogy minél tisztább és egyenletesebb legyen a köröm felülete. Egy jóféle polírozóval annyira nem tart sokáig, ugyanakkor mégis lényeges része az előkészületnek, amennyiben tartós manikűrt szeretnél, hiszen ezzel még több szennyeződést el lehet távolítani.
 
Ne feledkezz meg a reszelésről! A köröm leggyengébb, legsérülékenyebb része a vége, hiszen egyrészt védtelen, másrészt az a legrégebbi. Sokat tehetünk a megóvásáért, ha lereszeljük a gyengült végeket, persze formára, ügyelve arra, hogy az összes köröm egyforma hosszúságú legyen. Nem mellesleg ez esztétikai szempontból is nagyon sokat hozzátesz az elkészült manikűrhöz.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}