Mindent elsöprő téli trend: a pulcsikörmök

Egyelőre még nem érezzük a torkunkon a tél és a fagy szorítását, sőt a tavasz lehelete kering a levegőben, de mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy nem kerülhetjük el a sorsunkat.

Lesz még olyan idő, amikor nem nagyon fogunk tudni másra gondolni, mint egy jó vastag kötött pulcsira és egy forró teára/kávéra/kakaóra.

Olyan mélyen gyökerezik bennünk ez az érzés, hogy a pulcsikörmökről szóló híradás – a kinti meleg ellenére is – egy-két nap alatt többször is körbe járta az internetet a közösségi weboldalaktól a női magazinokig egyaránt.

3D zselé

Mit is hívunk pulcsi vagy kötött körmöknek?

Azt a körömmintázási módot, amelynek végeredményeként a köröm felülete – 3D-ben – úgy néz ki, mintha egy kötött felület volna, vagy még inkább úgy, mintha száradás előtt egy kötött pulóverbe nyomtuk volna bele.

Hogyan készülnek a kötött körmök?

Az interneten számos videót elérhetünk, amelyekben részletesen bemutatják a kötött körmök elkészítését. Állítólag többféle technika is létezik, mégis mindenhol a 3D zselék segítségével elkészített minták ecsettel való felvitelének módozatait találhatjuk meg.

Milyen minták készülhetnek így?

Tulajdonképpen bármilyen mintát felvihetünk a körmökre ennek a technikának a segítségével, hiszen „csak” annyiról van szó, hogy a gondosan lealapozott körmökre különféle vonalakat és pöttyöket alkotunk az ecsettel felvitt lakkzselé segítségével. A kötött hatás annak köszönhető, hogy pont olyan egymásba fonódó vonalakat mintázunk, mint a kötött felületen, de ugyanennyi erővel mintázhatunk pl. kerámia kancsó felületéről ellesett indákat, szívecskéket stb. vagy más jellegzetes struktúrákat is.

Nagyon érdekes látványt ad ki, ha fehérrel alapozunk, fehér színű zselével készítjük a dombormintákat, majd színes lakkal fedjük le, mert így kissé kopottas-átütő színhatást érhetünk el.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}