Mire vigyázzunk az épített műkörmökkel? Potenciális sérülési lehetőségek

A műkörmös szakemberek többsége professzionális anyagokkal dolgozik, amelyek rendkívül tartósak, ütés és kopásállóak. A nagy műkörömcégek folyamatosan fejlesztik a termékeiket és kutatják a lehetőségeket a még fennálló potenciális hibalehetőségek elkerülésére. Így a műkörmök az eredeti körmök fizikai tartósságával rendelkeznek, sőt sokszor az eredeti körmeinknél erősebbek – a vendégek nagy része pontosan ezért csináltatja őket.

A tartósságot nem csak a felhasznált anyagok kiváló minősége adja, hanem a műköröm felépítésének technikája, ami anyagismereti, statikai és biológiai ismereteken alapul. A pontosan megtanult, percíz és alapos körömépítés, a különféle felületkialakítási, tisztítási, kezelési lépések egzakt betartása azért nagyon fontos, mert ha bárhol hiba csúszik a folyamatba, az a körmök levegősödésének veszélyét rejti magában.

A lényeg, hogy a szakszerűen megépített körmök külön odafigyelést nemigen igényelnek, ha csak azért nem, hogy extrém formájú műkörmeinkkel magunknak vagy másnak ne okozzunk sérüléseket. Ha odaütjük a körmünket, beleakadunk valamibe, az eredeti körömhöz hasonlóan eltörhet vagy berepedhet a műköröm is, de ez általában javítható károsodásokat okoz csak (az igazi körömmel ellentétben).

A legnagyobb baj, ami egy műkörmöt érhet, hogy valahol levegősödni kezd és felválik, mert ekkor a stabilitása meggyengül, de mivel leesni nem tud, előfordulhat, hogy sérüléseket okoz a körmeinken vagy a körömágyon. Ha bármilyen sérülés érné a műkörmeinket, a lehető legrövidebb időn belül menjünk el a szakemberhez, aki építette. Ő meg tudja állapítani, hogy a sérülések javíthatóak-e, vagy le kell venni a műkörmöket – mindkettőhöz szakértelemre van szükség.

Dísz és/vagy praktikum? Miért jó a műköröm?
A kép csak illusztráció

A javítás során a fellevegősödött részeket tökéletesen lereszelik, majd az egész felületet átreszelik, portalanítják, zsírtalanítják, feltöltik a megfelelő részeken és visszarajzolják a mintát. Ha a köröm nem javítható (ez inkább tipes és porcelán körmökre jellemző), akkor a műkörmöt el kell távolítani. Az eltávolítás lereszeléssel vagy leoldással történhet (ez utóbbi csak tipes és porcelán köröm esetében működik).

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}