Mit válasszunk körömdíszítésnek kora tavaszra? 2. rész

Korábbi posztunkban már elkezdtük felgöngyölíteni, milyen újítások és újdonságok várhatóak az idei tavaszi-nyári körömdivatban. Most itt a folytatás!
Geometrikus minták

Természetesen idén sem maradhatunk geometrikus minták nélkül, hiszen évek óta markánsan képviseltetik magukat a divat területén. A különbség annyi, hogy a cikk első részében említett színekkel festjük meg ezeket, így karakteres és változatos mintákat kapunk. A korábbi példánál maradva: rózsaszín alapon padlizsánlila kocka, mellette magenta vonal vagy éppen sötétrózsaszín körömvég – így áll össze az idei geometrikus tervezett összevisszaság a körmökön.

A geometrikus minták másik irányzata az egyszínű (vagy valamilyen aprómintás, felületmintás) alapra elhelyezett egy színű mintázat. Ez a letisztult összeállítás a színösszeállítástól függően nagyon változatos lehet, ezért várhatóan nagyon népszerű lesz idén. A sötét alapon világos fémes minta elegáns vagy éppen steampunk vonalat képviselhet, a természetes színű (homok vagy türkiz) alapon fehér, fekete vagy barna minta pedig etno vagy hippi stílust eredményezhet.

Újra hódít a struktúra-minta

Sokat írtunk már arról, hogy milyen szélessé fejlődött a különféle felületi struktúrát adó körömlakkok kínálata. Ilyen a homok, a rágógumi, a különféle bolyhos és szőrös körömlakkok változatossága, de idén nem ezek fogják a visszatérő divatot képviselni, hanem azok a felületstruktúrák, amelyeket festéssel érünk el.

Itt az ideje, hogy fellapozzátok a korábbi blogbejegyzéseinket a márványos, fröccsentett felületet adó minták leírásáért, vagy éppen kutassátok fel a youtube-ot a pulykatojás minták elkészítésének módjaiért.

A szeplős körmök nem csak fröccsentéssel valósíthatóak meg. Nem kell szenvedni a pöttyök elhelyezésével, ha sikerül olyan körömlakkot beszerezni, amely színtelen folyadékban egyszínű (fekete, piros, sárga stb.) és különféle méretű glittereket tartalmaz. Az egyszínű glitterek a körömre kenve olyan hatást keltenek, mintha pulykatojás héjak lennének körmökön, szokatlan és merész megjelenést kölcsönözve. Fontos, hogy az egyszínű glitterek alá minden körömre más és más színű flekk kerüljön, például a Húsvét jegyében halvány, tavaszi színek, így máris húsvéti tojásokká pingálhatjuk a körmeinket.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}