Őszi körömápolás 2.

Ősszel érdemes kissé fokozni az ápoló, tápláló krémek használatát. Hetente legalább egyszer tegyünk fel tápláló pakolást és mondjuk aludjunk abban, cérnakesztyűvel a kezünkön. Ilyen éjszakai pakolásra alkalmasak a zsíros ápoló krémek, illetve a glicerin.

Minden este használjunk könnyebb kézkrémet, lehetőleg E-vitamin tartalmút. Ha nincs krémünk, oldjuk fel az E-vitamin kapszula tartalmát avokádó- vagy mandula-, esetleg szőlőmagolajban, és így vigyük fel a körömágy, illetve a kézfej bőrére.

Általában minden háztartásban találunk sót. A tengeri és a bányászott só körömápoláshoz kiváló, hiszen számos ásványi anyagot tartalmaz, miközben fertőtlenít, csírátlanít és méregteleníti a szöveteket. Sós körömápolás:

  • Fél liter vízhez tegyünk egy evőkanál sót, alaposan oldjuk fel, majd ebben áztassuk a körmeinket minden nap 20 percig.
  • Egy evőkanál citromlében oldjunk fel egy teáskanál sót. Kenjük a keveréket a körömágyainkra és szivacs segítségével dörzsöljük át vele, majd hagyjuk rajta negyedórát. A keverék a köröm elszíneződéseit is eltünteti.
Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Házi körömápoló olajak:

  • Argánolaj és citromlé egyenlő arányban, bőven vigyük fel a körmökre és a körömágyra, vagy lógassuk bele a körmöket. 15 perc elteltével töröljük le, ne mossuk le, főleg ne zsíroldó tisztítószerrel.
  • Két tojás sárgája, egy evőkanál méz, egy evőkanál olívaolaj és/vagy egy evőkanál tej. Negyedóra után öblítsük le a kezünket szappanozás nélkül, óvatosan töröljük szárazra.
  • Valamilyen bázisolajba (mandula, avokádó, búzacsíra) keverjünk valamilyen tápláló olajat (ricinus, argán, szőlőmag). Az arány evőkanál-kávéskanál legyen, a mennyiséget igény szerint készítsük.

Általában érdemes figyelni a köröm formájára, és a téli, sérülékenyebb időszakban átmenetileg olyan formát választani, amely statikailag stabilabb, kevésbé van kitéve a beszakadás, letörés veszélyének. Ez a forma a rövidebb és egyenes „csapott” végű forma, amelynek széle le van kerekítve. Ez a leegyenesített végű fazon minden hosszban stabilabb, de a rövid változat kifejezetten strapabíró.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}