Őszi körömtrendek

Igazán nem lehetett panaszunk a nyárra, hiszen bőven volt részünk perzselő melegben, vad viharokban, változatos kalandokban. A körömtrendek sokszínűek és szerteágazók voltak idén a forró évszakban is, de bele kell törődnünk, hogy jönnek a változások.
Az őszi körömfestési divat nem kevesebb változatosságot ígér, ugyanakkor tovább viszi eddigi kedvenc vonásainkat: a színességet és a nőiességet.

Maradjunk a színeknél!

Igazán nem állíthatjuk, hogy az ősz kevésbé lenne színes évszak a nyárnál! Csak a színválasztás változik, a forróságot idéző pirosak és sárgák helyett a fáradtabb narancsok és vörösek lépnek előtérbe. Ha belegondolunk, ritka az, hogy egy színről önmagában azt mondhatnánk, hogy őszi, igazából a kollekcióba illesztve tudjuk eldönteni, hogy egy színcsoport már őszies hangulatot áraszt.

Válasszuk az idén divatossá vált 10+0, azaz minden ujjon más színt vagy színárnyalatot felvonultató festést, de most legyen kikericssárga, narancs, bronzvörös, szürke és világosbarna a színsor alkotóeleme!

Alkalmazzunk árnyalatokat!

Ha megfigyeljük az egyre színesedő erdőt, láthatjuk, hogy az őszi levelek nem egyöntetűen változtatják meg a színeiket. A levelek egyik vége kezdi a színváltozást, ami idővel végigfut az egészen, de ha egyben nézzük a fákat vagy bokrokat, azok teljességén is ugyanezt figyelhetjük meg.

Így megállapíthatjuk, hogy az ősz átmenet időszaka, vagyis az ombre festések igazán illenek ehhez az évszakhoz. Hasonlóan járjunk el mint az előző bekezdésben javasolt színes ujjaknál, csak itt egy körömre válasszuk az őszi színek árnyalatait.

Használjunk rátéteket!

Bár már a nyár is pedzegette a rátétek és körömékszerek divatjának visszatérését, az igazi dömping az ősz lesz! Az őszi színekhez kiválóan illik az arany, a bronz, a vörösarany, a réz így a színes körmökre gyönyörűen passzolnak az említett színekben a fémgombok és más 3D rátétek.

Idén ősszel a fémrátétek ugyan előtérbe kerülnek a kristályokkal szemben, de azért ne hanyagoljuk el ezeket sem: a színes kristályok, az ősz színeiben csodálatosan feldobják az unalmasnak tűnő teli flekkes festéseket. Még mindig divat a +1 köröm, amely csupa kristállyal – pl. az ősz jegyében füstszürke strasszokkal – van kirakva.

Figurális minták, csak finoman!

Tavasz tájékán került be az új trendek közé a néhány vonallal, nagyon finoman megrajzolt figurális minták irányzata. A vékony ecsettel, pár vonással megalkotott virágok és indák a japán rizspapír-festés stílusát idézi, és azok számára is megnyitja a figurális minták világát, akik egyébként a visszafogott mintákat szeretik.

Az őszi trendekben ez a mintavilág kiegészült egy nagyon ötletes részlettel, amely igazán őszivé teszi az összképet: esőcseppekkel. Egy viharvert őszi ág a fentebb leírt finom stílusban, az ágon rezgő esőcseppekkel kiegészülve nem csak minden eddiginél valóságosabb őszi hangulatot varázsol a körmeinkre, de az aktuális trendeknek is maximálisan megfelel. A cseppeket 3D-ben, a finish során készítjük el, átlátszó fedőlakkból, pontozó segítségével.


Lépjünk ki a térbe!

És ha már kiléptünk a térbe az esőcseppek segítségével, maradjunk is ott. Az ősz igazi szezonja lesz a kötött pulcsit idéző, kagylófelületet idéző, paplanfelületet idéző épített, 3D trendeknek. Minél gazdagabban díszített a felület, annál trendibb, így bátran illesszünk a térbeli mintákra épített virágokat, köveket, fémet, csipkét.

Ázott őszi hangulat

Mindannyian ismerjük azokat a fotókat, amelyeket kreatív készítőik vizes ablaküvegen át kattintottak el. Így készítve a fénykép olyan érzést kelt, mintha az egész világot átitatta volna az őszi eső, és minden mállós, nyúlós lenne. A körmökre kerülő, vízfesték hatású minták ugyanezt a hangulatot idézik.

Az akvarell-szerű mintát úgy tudjuk kialakítani, ha például alkoholos filctollal foltokat helyezünk el a lealapozott és megszárított körmökön, majd alkoholba mártott ecsettel kissé megtunkolgatjuk. A fekete vagy barna filcfoltot az alkohol „megúsztatja”, elmossa. Hagyjuk megszáradni és matt fedőlakkal fixáljuk.

Tűz és jég a körmökön

Sajnos abban nem tudunk segíteni, hogy hogyan kell elkészíteni, de az biztos, hogy holo-fólia és csillámpor segítségével átlátszó tipre készíti el a körömmintát, amelyet fény előtt mozgatva valódi lángnyelveket és jégdarabkákat láthatunk a 3D hatású körmökben.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}