Pacsmagolási technikák

A múlt héten, az őszi-téli körömtrendekkel kapcsolatosan került szó a körmökön alkalmazható pacsmagolási technikákról, amelyek idén bátran használhatóak. A körömfestésben a pacsmagok alkalmazása számtalan előnnyel jár, hiszen változatos és látványos eredménnyel jár, mindig egyedi, amolyan igazi kézműves munka.

Többféleképpen is elkészülhetnek a pacsmagolós körmök – amelyeket a szakirodalom splatter nails-nek hív – attól függően, hogy ki miben érzi ügyesnek magát, illetve hogy mennyire talál egyes eljárásokat túl macerásnak.

Szívószálas splatter

Talán a legegyszerűbb, és egyúttal a legpollockosabb eljárás a szívószálas körömtechnika. Ugye tudjuk, hogy Jackson Pollock az általa kitalált és elnevezett „action painting”-ről lett híres? Az ő munkamódszerére az volt a jellemző, hogy a földre fektetett vászonra ecsettel, és kézzel fröcskölve, bödönből löttyentve és csurgatva készítette elementáris erejű képeit. A végeredményt szükség esetén kaparással finomította.

A mi splatter körmeink szívószállal készülnek, méghozzá úgy, hogy a szívószál végébe (de szigorúan csak a végébe!) felszívjuk a szükség esetén hígított körömlakkot, majd egy nagy fújással ráfröccsentjük a körmökre.

Nézzük az eljárás menetét lépésenként! Válogassuk ki a színeket a ruházatunknak és hangulatunknak megfelelően. Nem érdemes két-három színnél többet választani, mert túlzott lesz a kavalkád, és arra is figyeljünk, hogy a nagyon kontrasztos színek elfedhetik egymást. Használhatunk együtt világosat és sötétet, de ügyeljünk a sorrendre (ha először tesszük a világosat, a sötét elfedheti, ha a sötéttel kezdünk, a világoson átüthet).

Alapozzuk le a körmeinket, és tegyük meg a szükséges óvintézkedéseket! Tegyünk a kiválasztott színekből egy-egy kövér cseppet egy műanyag lapra, majd szép sorban (a kiválasztott sorrendben) szívjunk fel a szívószálba, és fújjuk rá a körmeinkre. Ha úgy ítéljük meg, a végén fogpiszkálóval is besegíthetünk.

Végül tegyünk rá egy réteg színtelen fedőlakkot, vagy ha úgy ítéljük meg, hogy jobban illik hozzá, használjunk mattító fedőlakkot!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}