Sellőkörmök, nem csak úszóknak! 1.

Benne vagyunk a nyárban nyakig, és aki teheti, az benne van a fürdőzésben is. Vannak időszakok, amelyeket nem is lehet máshogy kibírni, így hát nyugodtan érezhetjük magunkat akár vízi élőlényeknek is. Márpedig a sellőknek pikkelyeik vannak, és a pikkelyek mit csinálnak, főleg, ha víz éri őket? Hát persze, hogy csillognak! És mi a nyár egyik legnagyobb trendje? Nem tévedhetünk: a csillogós, holografikus, színjátszós, gyöngyházas körmök!

Íme néhány trükk, hogy mások is lássák, mi vagyunk a vízi világ királynői!

Alapok

A sellő-hatást természetesen már a gyártók is felfedezték maguknak, így lehet kapni „Mermaid” elnevezésű termékeket, amelyek lehetnek csillámporok (ezek változóak, vagy pikkelyes vagy holo, azaz szivárványos), csillámos-glitteres körömlakkok (különféle méretű csillámokkal, hal színekben), de vannak szimpla matt, vízközeli színben pompázó termékek is.

Átmenetes sellőkörmök

A jó öreg ombre technika sokat segíthet nekünk abban, hogy igazán a sellő farkához hasonlatos felületeket kapjunk a körmeinken. A művelethez mindenképpen csillámos lakkot érdemes választani, de ha nincsenek árnyalatos csillámlakkjaink, az effektet helyettesíthetjük utólagos csillámporozással is. A színek legyenek „halszínek”, azaz a kék, zöld, kékeszöld, zöldeskék, türkiz, rózsaszín egymáshoz közeli árnyalatai.

Izgalmasabb ez a festés, ha az ombre átmenetet nem a köröm hosszában, hanem keresztben helyezzük el, azaz a szín balról jobbra változik, nem föntről lefelé. Ha az egész kezet tekintjük, úgy is nagyon izgalmas lesz a végeredmény, ha csak a középső ujj kap átmenetet, a tőle balra esőket az átmenet kezdő színével, a tőle jobbra esőket pedig a befejező színnel festjük teli flekkre, így olyan, mintha az összes köröm részt venne az átmenetben.

A legegyszerűbb, de egyik legmutatósabb sellőköröm – amely egyébként akár menyasszonyi manikűrnek is elmegy – ha az összes körmöt nude rózsaszínnel simán lefestjük, majd a középső ujj felé haladva csillámporral vagy csillámos-holo lakkal ombre átmenetet teszünk rá oldalirányból. 

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}