Szabad-e otthon körmözni?

Az otthoni körmözés nagyon megosztó téma. Vannak, akik szerint simán meg lehet csinálni otthon a körmeinket, és vannak, akik pedig mindenképpen a műkörmösre esküsznek, és úgy vélik, hogy nem szabad ezzel otthon kontárkodni.
Az igazság az, hogy ha józan paraszti ésszel belegondolunk, a körmösöknek nem igazán jó, ha minél többen megtanulják házilag megoldani a körmeikkel kapcsolatos problémákat. Egyértelmű, hogy nekik jobb, ha a többség úgy véli, ehhez szakember kell. A valóság azonban az, hogy az alapok megtanulása után már csak fejlődni, ügyeskedni kell, és egészen jó eredményeket tudunk házilag is elérni a körmözésben.
 
Fontosak a jó alapok
 
Ahogy említettük, az alapokat jól meg kell tanulni. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy magunknak meg tudjuk oldani a körmözést. Mielőtt belevágunk, nem árt, ha egy-két alkalommal profi műkörmösnél is járunk, hogy ellessük az alapvető lépéseket és technikákat, illetve lássuk, hogy mi hogyan épül fel. Ha ez megvan, akkor néhány netes videó segítségével már könnyen megtanulhatjuk a többit, és gyorsan rögzülhetnek a lépések. Így már meg tudunk csinálni egy alap gél lakkozást, feltudjuk tölteni a műkörmöket, vagy akár fel is építhetjük a nulláról.


 
A szép díszítéshez gyakorlás kell
 
Ami valószínűleg idővel fog fejlődni, az a körmök díszítésének képessége. Ez aprólékos munka, és nagyon sok gyakorlást, illetve precizitást igényel. Eleinte valószínűleg nem fognak olyan szépen sikerülni a kreálmányaink, később viszont komoly tudásra és gyakorlatra tehetünk szert. Addig is megkönnyíti a dolgunkat a sablon, illetve a körömnyomda, aminek segítségével nagyon szép mintákat tudunk festeni a körmeinkre anélkül, hogy a kézügyességet kellene használnunk. Mindemellett nem árt ezt a képességet fejleszteni, mert nagyon szélesíti a lehetőségeket.
 
Csak minőségi alapanyagot használjunk!
 
Ami lényeges, hogy csak és kizárólag minőségi alapanyagokat használjunk fel a körmözéshez, mert a kétes minőségű és eredetű anyagok hatása a körmökre kétséges lehet, ráadásul az eredmény sem feltétlenül olyan szép ezekkel, mintha a minőségi termékekkel dolgoznánk.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}