Szókimondó lakknevek 1.

Annak, aki hosszabb ideje mozog már otthonosan a körömlakkok világában, teljesen természetes, hogy a sosem látott árnyalatokkal együtt megjelentek az életünkben a sosem hallott elnevezések, amelyek rendkívül kreatívan próbálják megfogni/lefedni az adott körömlakk tulajdonságait.

Most mutatunk néhány otthon is kiválóan működő módszert, amellyel te is tudsz ecsetet készíteni, méghozzá pont olyat, amilyenre szükséged van, ami kézre áll és szívesen használod, ráadásul fillérekért, a bolti aranyár helyett.

A természetes szőrből készült ecseteket a világon mindenhol nagyra tartják, kiváló tulajdonságaik és kényelmes használatuk miatt, továbbá a tartósság sem elhanyagolható előnyük. A házi ecsetet természetes szőrből készítjük – kutya/macskaszőrből, nyúlszőrből, emberi hajból, hiszen a szintetikus szálak nem jó nedvszívók, nem jó velük festeni.

Megérlelődött bennem a késztetés arra, hogy összegyűjtsek pár példát, csak az érdekesség kedvéért.

piCture pOlish

A rendkívül kreatív cég meghatározó a különleges lakkok és különleges elnevezéseik terén is. Ők nem nevet adnak egy árnyalatnak, hanem műalkotásokat készítenek minden egyes lakkjukkal, amihez dukálnak a különleges és emlékezetes arckifejezések. Ezek után csak úgy emlegetik őket, hogy a „Dragonfly-m”, a „Fall Semester-em”, a „Scarlett-em” stb.

Mindegyik körömlakk a beszélő név mellett egy-egy szlogen-jellegű kísérő mondatot is kapott, amely a név megértését teszi könnyebbé.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Magával ragadó ez a munkamódszer, ráadásul a piCture pOlish legtöbb lakkja limited edition, vagyis nem érhető el huzamosabban, azaz, ha egy igazi lakkimádó megneszeli, hogy jön ki az új árnyalat, már lohol is a beszerzési helyre. Az ember úgy érzi, hogy nem pusztán egy-egy lakkról van szó, hanem olyan összetett termékről, amely meglévő érzéseket, megélt élményeket érint meg benne.

Nézzünk néhány érdekes nevet a kínálatukból, persze a teljesség igénye nélkül!

Személynevek:

Lizzie
Scarlett
O'Hara – e kettő összefügg, emlékszünk rá az Elfőjta a szél-ből
Darcy – talán emlékeztek, hogy a Bridget Jones naplójában hívták így Bridget szerelmét, nem véletlen, hiszen az amerikai szlengben Mr. Tökéletest szokták ezen a néven emlegetni
Grace
Pandora
Bette
Eyre
Bridget
Lizzie

Beszélő személynevek:
Hussy – kacér lány, ribanc
Whimsy – hóbort
Sizzle – forróság, sistergés
Jealousy - féltékenység

Leíró jellegű, főnév nevek:
Frosting – cukormáz
Dragonfly – szitakötő
Escapades – huncutságok
Orbit – egy bolygó keringési pályáját hívják így
Kryptonite – az a zöld kőzet, amely Superman anyabolygójáról származik, és elgyengíti őt
Focus
Lagoon
Ocean
Pirouette
 
Kifejezések:
forget me not – ne felejts el
electric dream – elektromos álom
fools' gold – bolondok aranya

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}