Tápláljuk belülről a kezünket és a körmeinket télen is!

Nagyon sokat beszéltünk már a kezeink szépítéséről és ápolásáról, most közelítsük meg egy kicsit távolabbról a témát: mitől is lehetnek szépek és csábítóak a kezeink? Hogyan támogassuk a külsőleg alkalmazott szerek munkáját, belső támogatással?

A nyár előnyei

Nyáron nagyon gazdag a gyümölcsök, zöldségek és egyéb élelmiszerek kínálata, melyekből könnyedén “begyűjthetjük” a testünk számára fontos tápanyagokat. Nem sokat kell gondolkodni azon, hogy mire van szükségünk, hiszen elég egy kicsit változatosan étkeznünk, és szinte biztos, hogy semmiből nem fogunk hiányt szenvedni.

Még egy nagyon fontos dolog történik észrevétlenül a testünkkel a nyári, szép napos időben: önállóan termeli a D-vitamint, amely nélkülözhetetlen szép, erős és gyorsan növekedő körmök fenntartásához.

Nézzük át nagy vonalakban, mely vitaminokra és ásványi anyagokra van szükségünk kezünk egészségéhez! Azért fontos ezzel tisztában lenni, mert akár a megelőzés terén, akár ha konkrét problémát akarunk megoldani, az alapinformációkra támaszkodva megpróbálkozhatunk ezek mesterséges pótlásával, étrendkiegészítők alkalmazásával.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

A legfontosabb vitaminok, amelyek pótolni kell télen

Az A-vitamin (provitaminja a karotin) az egyik legfontosabb az egészséges bőr megőrzésében. A szöveti sejtek növekedését segíti elő. Télen a sárgarépából, sütőtökből, spenótból juthatunk az elővitaminjához, és májból, tejtermékekből, tengeri halakból és tojássárgájából a kész vitaminhoz.

A C-vitamin mindenféle öregedési folyamat egyik legfőbb gátlója. Kiváló antioxidáns és elősegíti a sejtregenerációs és sejtépítési folyamatokat. Télen a különféle citrusokból, céklából, savanyú káposztából, spenótból juthatunk hozzá.

Az E-vitamin az egyik legerősebb antioxidáns. A bőr ápolásának szinte legfontosabb szere. Minden sejt életfolyamatait támogatja, így hiányát, illetve pótlását az egész szervezet megérzi. A gének munkáját is elősegíti, így járulva hozzá a sejtregenerációhoz. Forrásai lehetnek a búzacsíra(olaj), napraforgó, egyéb olajos magvak.

A B-vitamin különféle változatai a bőrszövet különféle folyamatait támogatják. Táplálják, rugalmassá teszik, segítenek neki a védőköpenyének megérzésében, a regenerálódásban, az új sejtek termelésében, valamint a védekezési reakcióinak biztosításában (pl. barnulás).

 

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}