Tartós körömdíszítés hátizsákos turistáknak

Hosszú és kemény tél után hirtelen köszöntött ránk a szinte-szinte nyár. Zöldülnek a fák, zsendül a fű és egyre több minden borul virágba. Ki bírná ki ezentúl a szobában? A természet szerelmeseit már hívja-csalogatja a természet, és nem fogja nyugton hagyni őket egészen a késő őszi hidegek beálltáig (vagy utána sem).
A hátizsák, a bakancs, csend, a szabad levegő és a természeti szépségek sokunkat vonz a városi nyüzsgés, zaj és szenny után. Persze hátizsákkal nem csak a természetbe látogathatunk, hiszen ezen az pénztárca barát módon bejárhatjuk akár Európa nagyvárosait is.

Sokan vagyunk viszont olyanok is, akik ha hátizsákot vesznek a hátukra, akkor is szeretik megőrizni csinos, nőies megjelenésük részleteit. A vagány kirándulóruhán vagy a városi sportos elegancián és kényelmes ám menő bakancson túl a frizuránkat és a körmeinket is szeretjük rendben tudni a kirándulás során. Hogy oldjuk meg, hogy a nomád körülmények között, nagy súlyokat emelgetve és bakancsot fűzve-kötögetve, hogy a manikűrünk ép maradjon? Hogyan lesznek tartósak a kirándulós körömdíszítések, hogyan tudjuk karbantartani a nagy igénybevételnek kitett körmeinket, ha netán megtörténne a baj? Ennek járunk most utána...

A legtartósabb körömfestés

Akár egy gimnazistát is megkérdezhetsz, csípőből fogja rávágni, hogy ha sokat akarod használni a kezed, nem érdemes körömlakkal kifesteni a körmeidet. (Ha csak nem akarsz este a szálláson minden áldott éjjel új manikűrt készíteni.) A ragasztott és az épített műkörömről is érdemes ilyenkor lemondani, hiszen a sérülékenység mellett még balesetveszélyt is rejthet a hordásuk hátizsák-cipelés mellett. Egyébként sem érdemes túrázni indulni túlságosan hosszú karmokkal, hiszen nehéz tisztán tartani, akadályoz sok mindenben, sérülékeny és még veszélyt is jelenthet magadra vagy másokra.

A legjobb megoldás, amely ellenálló, tartós, mégis szép, trendi és rendkívül változatosságot ígér: a zselélakk. A több rétegben felvitt, alapozóval és fedőlakkal készült manikűr akár egy héten át is állja a fizikai és vegyi behatások okozta megpróbáltatásokat. A lényeg: ne felejtsük el minden rétegnél a köröm éleit is átkenni!

Hogyan óvjuk meg a körmeinket a kirándulások és/vagy a nyaralás alkalmával?

A nyári időszakban a körmök hasonlóan szélsőséges igénybevételnek lehetnek kitéve, mint télen. Az utóbbi esetében a hideg, a jég, a szél és a fagy, az előbbi esetében a fokozott UV-sugárzás, a fizikai behatások és a strandoláskor a testünket érő víz lehet a körömfestés tönkremenetelének oka. Milyen fizikai behatások érhetik nyáron a körmöt? Aki hátizsákkal, bőrönddel utazik, kenut cipel vagy bakancsot köt, annak nem kell magyarázni hányféleképpen tud tönkremenni egy manikűr nyáron.

Az utazás során a köröm megóvásra számos lehetőség kínálkozik. A megterhelt időszakra érdemes olyan körömformát választani, amely statikailag jobban bírja a terhelést. Semmiképp ne válasszunk hosszú körmöt és pláne ne hegyeset, maradjunk egy viszonylag rövid kerekített vagy lekerekített sarkú szögletes formánál.

Igyekezzünk olyan lakkot választani, amelyről tudni lehet – pl. a gyártói tájékoztatóból – hogy kifejezetten ellenálló. Az ellenállóság nem feltétlenül keménységet jelent, érdemes utánajárni a flexi zseléknek, amelyek pont azért tartósak, mert törés helyett hajlanak.

A kirándulós körömdíszítéshez alkalmazzunk biztonsági rétegrendet a körmökön, azaz alapozót, fedőlakkot és legalább két réteget. Nagyon figyeljünk oda az előkészítésre és a körömágy elkerülésére, hogy ne levegősödhessen fel a lakk. Gondosan kenjük le az éleket is.

Tanuljuk meg a lehető legkímélőbb módon használni a körmeinket. Soha ne alkalmazzuk a köröm élét tárgyak felvételére, dobozos üdítő nyitására, bárminek a lekaparására, gombnyomásra, kallantyú tolásra stb.. Minden ilyesmit ujjbeggyel is kiválóan el lehet végezni! Amihez csak lehet, használjunk kesztyűt! Kerüljük az érintkezést a kemikáliákkal, és a hosszas fürdőzés után várjuk meg amíg a köröm megszikkad, mielőtt terhelni kezdjük.

Szerencsére a géllak, ha meg is sérül, nem kezd el úgy lepattogzani mint a körömlakk, így nem kell tartanunk attól, hogy az esetleges töredezés látszani fog. Sajnos a géllak hátizsákos turistaként nem nagyon lesz javítható út közben, hiszen magunkkal kellene vinnünk a körömlámpát is a javítólakkokon és előkészítő eszközökön kívül. Így, ha arra van lehetőség, az utazás közben egy körömszalonba kell betérnünk a javítás végett.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}