Tökös Halloween körömdíszítések

Lassan de biztosan közelít az október vége, ami egyet jelent az egyre elterjedtebb angolszász ünnep meglétével a Halloweennel. Halloweenkor szokás rémisztő maskarába bújni és csokit vagy csalunk jeligével sorra járni a házakat egy kis plusz édesség beszerzésének reményében.

Honnan is ered a Halloween? A Halloween egy ősi kelta ünnep, amely a mindenszentek előtti estét jelöli. A hiedelem szerint ekkor a legvékonyabb a választóvonal az élők és a holtak lelke között, ezért visszatérnek és kóborolnak egy kicsit a bűnös lelkek, hogy feloldozást találjanak. Házról házra járnak, hogy megtalálják otthonukat a megnyugvás reményében.  Megfelelő áldozat bemutatásával a még élők engesztelést szerezhettek a bolygó holt lelkeknek.

Hogy mi maradt meg ebből? Pár maskara, és az édesség formájú engesztelés. De ennek igen csak örülnek az angolszász gyerekek akik csokihoz jutnak és a felnőttek akik végre egy kicsit mások lehetnek a jelmezeknek köszönhetően. Egyre jobban teret hódít magának ez a népszokás Európában is. Ha más nem, akkor a tökfaragás biztosan elérte a magyarokat is.

Természetesen ennek is kelta, egészen pontosan ír hagyománya és története van. Jack egy jó humorú, ám igencsak részeges paraszt ember volt, aki még az ördögöt is megviccelte. Mikor eljött érte az ördög, felzavarta egy fára. Erre a fára akasztott Jack egy keresztet, ami miatt az ördög sehogy sem tudott lejutni a fáról. Jack csak akkor engedte le onnan, amikor az ördög megígérte, hogy soha többet nem kísérti meg. Ám bekövetkezett az elkerülhetetlen, Jack meghalt. Mivel az alkoholt és dorbézolást soha nem vetette meg, így a mennyországba nem kerülhetett, de az ördög sem szívlelte a fára felzavarós produkciója után, így nem maradt más hátra Jack számára, csak hogy az idők végezetéig kóboroljon menny és pokol, élők és holtak világa között. Ám az ördög megszánta, dobott neki egy kis parazsat, hogy mindezt ne vaksötétben kelljen megtenni a holt léleknek. Jack ezt a parazsat egy nagy tökbe tette, hogy az fényt adjon neki.

A te körömdíszítésedre is bátran felkerülhet ez a tök minta! Lehet elsőre bolondosnak tűnhetnek ezek a körmök, de ne riadj tőle vissza, hidd el mindenkinek tetszeni fog és ráadásul tudni fogják, hogy igazán jó a humorod! Akril hatású matricával mindez ráadásul játszi könnyedséggel fog menni. Használatuk egyszerű és még időt is spórolsz vele. A BLE-918, BJC-040 számú akril matricák csak tökökből áll,de ha szeretnél mást is körmeidre csempészni, akkor az BJC-041 a neked való választás! Szellemkastély, sírhant, és még pár bagoly is belefér egy Halloweeni körömdíszítésbe.

Ha szeretnél egy kicsit visszafogottabb körmöket, de mégis vágysz valami halloweenire, akkor a cica minta a neked való! Nem feltétlenül csak az ünnep hangulatához passzol, de mégis egy gonosz boszi kedvenc cicája kerülhet fel a körmeidre a BLE-920-as és Y-063-as körömmatricák segítségével!

Vagy nincs kedved a mintákhoz? Akkor számodra van pár tuti gél lakk és ONE step gél lakk ajánlatunk, amivel a rejtélyes eget, a halloween sötétségét, az alvadt vér színét és a töklámpások sárgáját varázsolhatod körmeidre!

 

Gél lakk

#006 #019 #023 #050 #113 #138 #197 #295

ONE step

#038 #050 #052 #071 #090 #110 #151

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}