Tükröm, tükröm… Üveghatás a körömdíszítéseden

Még tavaly indult el hódító útjára, de 2017-ben fog csak igazán nagyot szólni. Ez pedig nem más, mint az üveghatás, aminek az elkészítése sok türelmet és kitartást igényel alkotójától, de a végeredmény, ahogy az már lenni szokott az összetettebb mintáknál, itt is kárpótolni fog.
Eleged van már neked is a sok pasztell és matt színárnyalatból és némi csillogásra vágysz, de ezt nem csak egy egyszerűbb fényzselével kívánod elérni, hanem valami újdonságra valami igazán különleges megoldásra vágysz?
 
Még a tavalyi év közepén ütötte fel a fejét az a körömdíszítési eljárás, ahol törött üvegdarabokat szimbolizáló színes fóliadarabokat random felpakolva törött üveghatást érhetünk el a körömdíszítésünkön. Ez mára már odáig fajult, hogy igen nagy népszerűségnek örvend és külön termékek jelentek meg ennek a módszernek a minél pontosabb elkészítésére.

Hogyan érj el üveghatást körömdíszítéseden?
 
A minta elkészítéséhez a legszükségesebb hozzávaló egy ív körömfólia (Magic foil körömfólia a Moyrától), amely valamilyen színes selyemfénnyel rendelkezik. Ezek felülete – már a szín szempontjából – általában olyan mint a szappanbuboréké, vagy szivárvány színekben fénylik, vagy legalább két szín között színjátszós.
 
A fólia szélét kissé bevagdossuk egy irányból, majd egy ezt keresztező irányból is bevagdossuk, ennek eredményeképpen apró, szabálytalan formájú fóliadarabokat kapunk. Ugyanezt érhetjük el úgy is, ha levágunk belőle egy körömnyi darabot, majd abból kisebb dirib-darabokat szabdalunk. A lényeg, hogy kb. 2-3 mm2 területű, szabálytalan, de egyenes vonalakkal keretezett fóliadarabokhoz jussunk.
 
Alapozzuk le a körmöt színtelen lakkal, majd vigyük fel a kiválasztott alapszínt. Ez lehet sötétebb vagy világosabb is, hiszen ha elég színes fényű a fólia, mindkét alapon kiadja a térbeli hatást. Hegyes végű csipesszel egyenként fogjuk meg a fóliadarabokat és illesztgessük rá a körömre, lehetőleg úgy, hogy a csipesszel nem érünk hozzá a lakkhoz. Ezt úgy tudjuk a legjobban kivitelezni, hogy az apró fóliadarab csipesszel szembeni túlsó hegyét ráillesztjük a lakkra, majd fölülről érkező mozdulattal, finoman belenyomjuk a másik véget is a lakkba.
 
Érdemes úgy elhelyezni a fóliadarabokat, mintha egy kirakós részei lennének, és összeillenének. Ugyanakkor ne tegyük őket egymáshoz túl közel sem. Így alakul ki a töredezett, térbeli hatás.
 
Ha készen vagyunk a fóliákkal, fényes fedőlakkal (vagy gél lakkos alap esetében fényzselével) kenjük át a művünket, hogy fixáljuk és hogy fokozzuk a 3D hatást.
 
Azonban van egy másik népszerű módszer, amivel még könnyebben valósíthatod meg az üveghatást körömdíszítéseden. Ez pedig már a sokak által is ismert pigment porral készül. A Chrome mirror pigment poroknak köszönhetően olyan üveghatást érhetsz, ami tükörszerűen jelenik meg a körömdíszítéseden. Magas fényt és különleges üveghatást érhetsz el vele. A trükk lényege, hogy legalább 2 rétegben vidd fel a Chrome mirror pigment port és a végén fixálásmentes fényzselével zárd le a tartósság növelésének érdekében.
 
Bármelyik üveghatású módszert is választod egy dologgal mindenképp számolnod kell, ha üveghatású körömdíszítés elkészítésére szánod magad. Ez pedig a türelem és az idő. Mindkettőből az átlagosnál többre lesz szükséged és többet kell szánnod, mintha csak egy egyszerű géllakkos körömdíszítést készítenél. De ne add fel már az elején, hiszen ha már a második vagy harmadik üveghatású körömdíszítésed fog készülni, megfigyelheted, hogy azok már sokkal gördülékenyebben és könnyebben fognak elkészülni. És ez nem csak egy üres ígéret, ez tény!
 
Üveghatású körömdíszítésed kiváló kiegészítője lehet egy fényes, csillogó alkalmi ruhának, de a pasztell színárnyalatú, tavaszi-nyári kollekcióid is remekül ki tudja egészíteni. Éppen ezért bátran válassz üveghatású körmöket magadnak idén, hogy megjelenésed még különlegesebbé varázsolhasd!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}