Tűzijáték körmök augusztus 20-ra 1.

Közeledik a nyár egyik legnagyobb ünnepe, amely több ünnepkör nevezetes napjait egyesíti magában. Az új kenyér ünnepe, a Magyar Állam alapításának ünnepe eltéphetetlenül fonódik össze a Budapesten évek óta megrendezett, és napjainkban egyre több vidéki városban is abszolválódó tűzijátékhoz. Ha igazán stílusosak akarunk lenni, augusztusi bulikba mostantól csak tűzijáték-körömfestéssel megyünk. Mutatjuk hogyan készítsük el!

Tűecsettel pingálva

Ebben a végtelenül egyszerű mintázásban az a jó, hogy számtalanféleképpen el lehet készíteni. A lényeg csak az, hogy szükség lesz egy alapszínre (ez elsősorban az éjkék, szilvakék, hiszen az éjszakai égen fogjuk látni a tűzijáték szépséges rajzolatait, de persze nem kell mindenáron ehhez ragaszkodni), és egy másik színre a tűzijátékhoz (ez pedig lehetőleg valamilyen csillogós vagy fémes szín legyen, de ez sincs kőbe vésve).

A körmöket lealapozzuk és megvárjuk amíg megszáradnak teljesen. Ne feledkezzünk el a színes réteg felvitele előtt a színtelen alapozásról, ha saját körömre festünk. A száraz felületre tűecsettel felfestjük a tűzijáték csillag alakzatú fényeit, méghozzá úgy, hogy a csillag sugarai kissé lefelé görbüljenek, ahogy a valóságban is. Az is fokozza a realisztikus hatást, ha a sokágú csillag középpontját eltoljuk az egyik irányba, így a szárak az egyik oldalon rövidebbek, a másikon hosszabbak lesznek.

Az utóbbi időben a tűzijáték óriási innováción ment át, így a rakéták már nem csak szimpla csillagokat rajzolnak az égre. Próbáljuk meg leutánozni a tűzkígyót, a pörgő csillagszórót és a többieket is!
Arról se feledkezzünk el, hogy a tűzijátéknak vannak fázisai is. Vagyis először egy tüzes gömb hasítja át az eget, majd szétrobban kisebb tüzes alkotórészekre, és ezek lehullása rajzolja az égre a jellegzetes „pálma formát”. Ha azt akarjuk, hogy a körmeink a jelenlegi trendnek megfelelően különbözzenek, rajzoljunk az egyikre néhány nagyobb pöttyöt, a másikra több kicsit, majd a pálmaformát, végül a lefelé hulló millió csillagot...

Folytatjuk!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}