Tűzijáték körmök augusztus 20-ra 2.

Kesze-kusza pingálás

Ugye előtted van, amikor a tűzijáték fináléja közeleg, felgyorsulnak az események, az eget egyre több csillag, pálma és tűzkígyó borítja be, már meg se nagyon lehet különböztetni, hogy melyik szín és fény melyikhez tartozott eredetileg. Ezt festjük meg ezeken a körmökön, és akár hiszed, akár nem, ez lesz a legegyszerűbb!

Alapozd le feketére vagy éjkékre a körmeidet. Válassz ki 3-4 élénk és egymástól jól elütő színt! Fogj egy tűecsetet, és kezdj el húzogatni kesze-kusza vonalakat egy képzeletbeli középpont köré, de ne túl közel egymáshoz. Ne is legyenek nagyon rendezettek, csak nagyságrendileg lehessen sejteni, hogy ezek a vonalak korábban egy „pálmá”-hoz tartoztak. Fess fel négy ilyen alakzatot egy-egy körömre, úgy, hogy a különböző színű minták minél több ponton keresztezzék egymást.

Sparkling splash

Most mutatunk egy rendkívül egyszerű új technikát, amelyet számos alkalomra kipróbálhatunk más és más színekkel. A szalonkocka formátum a legalkalmasabb hozzá, de mással is működik.

Alapozzuk le a körmöket a francia festéshez használatos halvány rózsaszín lakkal. Hófehér lakkba mártott ecsettel fessünk a körömvégre egy nagy V betűt, amelynek szárai a szabad vég sarkaiba futnak ki és csúcsa a köröm belseje felé mutat. Ne hagyjuk megszáradni, azonnal folytassuk!

Fogjunk egy tiszta tűecsetet, majd a fehér területen kívülről indítva a szabadvég felezőpontja felé húzzunk sugarakat. Ezek a mozdulatok ugye sávokat húznak a még folyékony fehér lakkba, gerezdekre osztják a fehér területet és a V betű belsejét is bevonják fehérrel.

Az ecsetet ne tisztítsuk meg közben, hiszen ahogy a még nedves fehér lakk ráragad, elhalványuló, szakadozott vonalakat hagy majd maga után a lealapozott részen. Húzzunk annyi sugarat, amennyi a szemünknek kellemes.
Végül ezüstbe mártott tűecsettel húzzunk néhány sziporkázó sugarat is. Végül az egészet húzzuk át színtelen finish-sel.

Ezt a mintázást sokféle színösszeállításban is kipróbálhatjuk, szépen mutat fekete alapon, nem fehérrel, hanem élénk színekkel és arannyal is. 


Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}