Tűzijáték körmök augusztus 20-ra 3.

Ragasztott csillagok

Az egyik legegyszerűbb körömmintával folytatjuk a sort. A számtalan, különféle effekttel rendelkező körömlakk megjelenése lehetővé teszi, hogy akár „egy ecsetvonással is” tűzijátékot varázsolhassunk a körmeinkre.
Válasszunk egy világosabb tónusú, sziporkázó színt, valami olyat, amelyben olyan csillámok vannak, amelyek nagyon szórják a fényt. Válasszunk mellé egy sötétebbet, éjfeketét, éjkéket vagy olyat, amelyben szintén vannak apró csillámok.

Fogjunk valamilyen egy oldalán ragasztós matricát, körömsablont vagy éppen ragasztószalagot (cellux, szigszalag). Vágjunk ki belőle kisebb és nagyobb sokágú csillagokat.

Alapozzuk le a körmöket a világos tónusú lakkal, majd köttessük/hagyjuk megszáradni. Ragasszunk több, egymástól eltérő méretű csillagot a körmünkre, majd húzzuk át a sötétebbik lakkal. Hagyjuk picit száradni/köttessük egy rövid ideig, de még száradás előtt húzzuk le a csillagokat. Szárítsuk meg teljesen, végül kenjük le magas fényű fedőlakkal.

Ne hagyjuk ki a kristályokat sem!

Még egy rendkívül egyszerű tűzjátékos körömmintát mutatunk. Ez nagyon szép akkor is, ha csak egy (két, három) körmön készítjük el, a többin a mintához használt lakkot alkalmazzuk (esetleg fehéret) vagy ezek közül egyet teljesen kirakunk kristályokkal.

Alapozzuk le a körmöket az ég színére. Ez lehet fekete, éjkék, de nagyon szépen mutat a királykék vagy a kék más sötétebb árnyalata is. Minden köröm egyik belső sarkából kiindulva tűecsettel húzzuk meg a tűzijáték csillagának szárait, úgy, hogy beterítsék az egész körmöt. Mielőtt megszárad/ megköttetjük, illesszünk a kiindulási pontba egy kristályt (vagy megpróbálkozhatunk egy csillag-ág teljes kirakásával is).

 

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}