Van-e olyan, hogy valakinek nem megy a körmözés?

Nagyon sokszor hangsúlyozom, hogy a körmözés megtanulása nagyrészt gyakorlás kérdése. Senki nem születik úgy, hogy tudja, még a profi körmösök sem. Kezdőként még a legjobbak sem tudnak olyan körömcsodákat kreálni, amik láttán leesik az állad – hosszú út vezet odáig, hogy valaki igazán jó legyen.
De vajon elég-e pusztán a gyakorlás, vagy azért kell némi tehetség is ahhoz, hogy valaki tényleg jó tudjon ebben lenni? Létezik-e olyan, hogy valaki egyszerűen nem ért ehhez, és hiába gyakorol, soha nem fog tudni igazán szép körmöket alkotni?
 
Kell azért kézügyesség
 
Őszinte leszek: létezik. Én ugyan nem jártam körmös suliba, de egy barátnőm igen, és sokszor mentem modellnek, hogy tudjon rajtam gyakorolni. Néhány alkalommal osztoztak rajtam egy másik lánnyal, akinek épp nem volt modellje. Ez nagyjából azt jelentette, hogy egyikük az egyik kezemet csinálta, másikuk a másikat. Hát, mit mondjak, zongorázni lehetett a különbséget, a barátnőm javára.


 
A másik lány egyszerűen nem dolgozott szépen. Megcsinálta ő is, amit meg kellett, de látható volt, hogy neki ez annyira nem megy. Türelmetlen is volt, túl akart esni rajta, kapkodott. Valamennyit javult egyébként idővel a helyzet, de sosem tudott teljesen ugyanolyan minőségű munkát végezni, mint a barátnőm. Volt példa arra is, hogy utólag korrigáltuk már otthon a lány munkáját, mert annyira nem volt szép, és annyira látszott a különbség a két kezem között. Szóval igen, kell némi kézügyesség, és van olyan, hogy valakinek ebből nincs elég.
 
Attól is függ, mit szeretnél
 
Persze nem mindegy, mi a cél a körmözéssel. Ha vállalkozást szeretnél építeni, stabil ügyfélkörrel, akkor fontos, hogy legyen hozzá tehetséged, hiszen más emberek fogják a kezükön viselni azt, amit alkotsz. Ha csak magadnak szeretnéd megspórolni a körmös árát, és az a cél, hogy vállalható minőségű manikűrt készíts magadnak időnként, akkor azt gondolom, nem kell attól kétségbeesni, ha nem teljesen tökéletes – persze ezen a ponton az sem mindegy mennyire vagy maximalista. Rajtad múlik, hogy kellőképpen elégedett tudsz-e lenni a munkáddal.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}