Így távolítsd el a géllakkot otthon

A géllakk otthoni eltávolítása. Hogy is kezdj hozzá? Mire vigyázz? Ebben szeretnénk segítséget nyújtani.
Kiváló tulajdonságainak köszönhetően – egyszerű felvitel, hosszan tartó hatás – egyre többen igyekeznek elsajátítani a géllakkozás otthoni technikáját, legalábbis alaplépésekben. Szeretnék saját maguknak elkészíteni körömdíszüket.

Igen ám, azonban egyszer le is kell azt szednünk a körmünkről! A köröm növekedésével összhangban, két-három hetente frissítenünk kell a lakkozást, hogy mindig ápoltak legyünk. És a géllakk otthoni eltávolítása nem olyan egyszerű művelet, mint ahogy azt megszoktuk a hagyományos, pár perc alatt leoldható körömlakkoknál. Hogy is kezdj hozzá? Mire vigyázz? Mai blogbejegyzésünkben ebben szeretnénk segítséget nyújtani.


 
Reszelés vagy oldás?

A géllakk eltávolítására kétféle lehetőségünk van. Az egyik a reszelés, a másik pedig az oldás. A reszelésnek az az előnye, hogy gyorsabb, és hogy az oldószer nem válthat ki allergiás reakciókat az érzékenyebb bőrűeknél. Viszont csak akkor állj neki, ha profi vagy! Ugyanis egyrészt ismerni kell az egyes reszelőket, hiszen nem mindegy, milyen eszközökkel és technikával dolgozunk. Másrészt pedig károsíthatjuk a köröm szerkezetét. Ha nem értünk hozzá, túlságosan elvékonyíthatjuk a körmünket. Nem könnyű eltalálni, hogy pontosan meddig reszelhetők a körmök, hol a határ a géllakk és a saját körömlemez között. 

Az oldás sok szempontból kíméletesebb. Alapos utánajárás után akkor is hozzáfoghatsz, ha nem vagy körmös. Éppen ezért ma a géllakk leoldását fogjuk ismertetni.

 
Hozzávalók

Elsősorban szükséged lesz acetonos leoldó folyadékra. De vigyázat! Ez nem egyenlő a hagyományos, acetonos körömlakklemosóval – ugyanis attól megsárgulhat a körmöd. Mindenképpen speciális, tip- vagy géllakk leodószert kell beszerezned! Itt válogathatsz termékeink közül!

Emellé szükséged lesz még leoldó fóliára vagy áztató gyűszűre. A leoldó fóliát helyettesítheted alufóliával és vattadarabkákkal is.

A géllakk eltávolításának további kellékei még a közepes erősségű buffer és a körömfeltoló kaparó, valamint a körömbőr ápoló olaj.
Haladj lépésről lépésre!
  1. Közepes erősségű bufferrel (puha reszelő) kicsit reszeld meg, bolyhosítsd meg a géllakkot a körmödön. Ezáltal az eltávolításra váró anyag könnyebben magába szívja majd az oldószert.
  2. leoldó fólia vattarétegét itasd át az oldószerrel, majd tekerd át a körmödet vele úgy, hogy a vatta teljes mértékben elfedje a körmöd. A fóliát hagyd 10-15 percig a körmödön, amíg a szer kifejti hatását. Fólia helyett használhatsz áztató gyűszűt is, ha neked az szimpatikusabb. Vedd le a gyűszű tetejét, töltsd meg folyadékkal, majd helyezd vissza rá a gumis részt. Dugd bele az ujjadat – arra kell figyelni, hogy az oldószer teljes mértékben elfedje a körmöd. A gumis rétegnek köszönhetően nyugodtan tudsz benne mozogni, nem kell attól tartanod, hogy kilötyög a folyadék. Áztasd a körmöd 5-10 percig. Az áztató gyűszű előnye, hogy nem kell eldobnod egyszeri használat után, ha egyszer beszerezted, sokáig szolgálni fog.
  3. Az oldószernek köszönhetően a géllakk megpuhul. A meglazult réteget kapargasd le bőrfeltoló kaparó segítségével – olyan állagúnak kell lennie, hogy szinte lepereg a körömről. Ettől függetlenül óvatosan dolgozz, nehogy megsértsd a körömlemezedet!
  4. Előfordulhat, hogy itt-ott marad némi géllakk maradvány a körmödre. Ezt buffer segítségével távolítsd el.
  5. Végezetül olajozd át körmeidet és körömágyadat körömápoló olajjal. Ne hagyd ki ezt a lépést, különösen, ha érzékeny bőrű vagy – ne feledkezz meg róla, hogy acetonnal dolgoztál!
  6. Némi pihenő után – amíg az olaj beszívódik – hozzáláthatsz körmöd újbóli kifestésének.
 
Az egyes, leoldáshoz szükséges kellékeket egyesével is beszerezheted. Ha azonban kezdő vagy, és szeretnéd, ha minden fontos dolog a kezed ügyében legyen, jól jöhet egy előre összeállított géllakk leoldó szett.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}