Karácsonyra hangolva – a ti ötleteitek alapján

Szinte hihetetlen, de egy hónap múlva karácsony! Manikűr szempontjából változatos, kreatív körömdíszítésekre ad lehetőséget az időszak. Ebben a bejegyzésünkben a ti ötletetek alapján mutatunk be egyet.
Manikűr szempontjából változatos, kreatív körömdíszítésekre ad lehetőséget az időszak.
Ebben a bejegyzésünkben a ti ötletetek alapján mutatunk be egyet. Azon fotók közül válogattunk, amelyeket olvasóink, vásárlóink küldtek be nekünk.
 
Egy mókás, szarvasos díszítésre esett a választásunk, egyrészt, mert egyszerű elkészíteni, másrészt, mert jól variálható. Az sem elhanyagolható szempont, hogy csaknem ugyanezzel a technikával hóembert is tudsz készíteni. Végül, de nem utolsó sorban: a minta egyszerűen cuki!

 

  1. Alaposan készítsd elő körmeid. Reszeld és vágd a kívánt formára, majd buffer segítségével bolyhozd fel. Portalaníts portalanító kefével és ne feledkezz meg a Nail prep használatáról sem.
  2. Ha a képen látható hatást szeretnél elérni, dolgozz ONE step géllakkal – például a Hófehér 019 és a Pasztel barna 078 színekkel.
  3. Vidd fel az első réteg ONE step géllakkot. A Moonbasa ONE step géllakkok nagy előnye hogy akár egyetlen rétegben is képesek tökéletes fedést elérni. A felvitt réteget UV lámpád fénye alatt hagyd teljesen megkötni.
  4. Következhet a díszítés. A képen látható rénszarvas a könnyebb minták közé tartozik, az elkészítése viszonylag egyszerű. Szükséged lesz hozzá egy pontozó tűre, egy 00-ás díszítő ecsetre, piros és fekete színre. Ha van otthon piros és fekete lakkod, bátran használhatod őket. Azonban ha szereted a változatos manikűr díszítéseket otthon elkészíteni, érdemes beszerezned egy fekete akrilfestéket.    
  5. A fehér körmöd aljára a barna színből fess egy nagyobb, majd fölé egy kisebb gömböcskét pontozóval. (Pontosan úgy, mintha hóembert szeretnél rajzolni.) Ezután lesz szükséged a díszítő ecsetre: fekete akrilfestékkel rajzold meg a gömböcskék körvonalait.  Ez lesz az állatka teste. Fess rá szarvakat is – nem kell művésznek lenni ehhez sem, csak egyenes vonalkákat kell húzni. A körmödet ismét dugd UV lámpa alá.
  6. Ha teljesen megszáradt, jöhet az arc megformálása. Ez sem boszorkányság: fehér alapon két fekete pötty a szeme, egy piros pötty a szája. Ha elkészültél, ismét köttesd meg lámpa segítségével.
  7. A másik fehér ujjad díszítsd hópehely mintával. A mintát elkészítheted szabad kézzel, díszítő ecset és fekete akrilfesték segítségével is. Ha azonban nincs olyan kézügyességet, bátran használj matricát, vagy körömnyomdát! (A körömnyomda használatóról előző cikkünkben olvashatsz.)
  8. Vigyél fel egy vékony réteg Leoldható Fixálásmentes fényzselét.
  9. Köttesd meg UV lámpád fénye alatt.
 
Ugyanennek a díszítésnek egy másik variációja, ha a barna gél lakk helyett piros színt használsz (például a 226-os vagy a 253-as Mikulás-pirost), és csak a gyűrűsujjadra készítesz rénszarvas mintát. A rénszarvast festheted fordítva is. Ebben az esetben a körmöd hegyétől kezdd el megrajzolni a mintát. Valahogy így:
 

 
Szinte ugyanilyen technikával hóembert is készíthetsz. Természetesen, ebben az esetben az esetben fehér gömböcskéket kell készítened, agancs helyett karokat, és hóemberhez illő széngombokat, sálat, kalapkát kell rajzolnod a tetejére.
 

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}