Köröm és körömágy tetoválás

Már eddig is több bejegyzésben szóba kerültek a körömmintázás kapcsán használható tetoválások, de nem tértünk ki arra, hogy mik ezek pontosan, hogyan kell használni őket és hogy néznek ki.

A körömtetoválások

Kissé félrevezető a név, hiszen első hallásra az ember azt gondolná, hogy a köröm tattoo ugyanúgy készül, mint az, amelyet a bőrünkre „varrnak” ügyes kezű szakemberek. Nos, a körömtetoválás többféleképpen kivitelezhető, de egyik esetben sem tetoválópisztollyal.

Köröm matricákLéteznek körömmatricák, amelyeket ezzel a névvel illetnek. Ezek nagyjából úgy működnek, mint a bőrre felhelyezhető ideiglenes tetoválások, vagyis le kell húzni a papír felületén található műanyag fóliát, rá kell simítani a mintázott oldalát a körömre, amelyet előzetesen kilakkoztunk és hagytunk alaposan megszáradni. Ügyelve, hogy ne mozduljon el, a papír másik oldalát megnedvesítjük, és alaposan átsimogatjuk, hogy a tetkó a köröm felületére tapadhasson. Végül óvatosan, lassú, de határozott mozdulattal lehúzzuk a papírt, és száradás után színtelen lakkal fixáljuk.

Vannak körömlakkgyártó cégek, amelyek gyártanak körömtetováló filctollakat. Ezekkel a száraz körömlakk felületére szabad kézzel rajzolhatunk mintákat, mint egy sima filctollal. Érdemes ezt is fixálni színtelen lakkal a használat után.

Körömágybőr (cuticula) tetoválás

Az idei év volt az a trendszezon, amikor a körömfestések elkezdtek látványosan túlnőni a körmökön. Ennek jegyében a körömágyra is kifutnak a minták, de gyakori az a díszítés, amikor egy teljesen szimpla körömfestést (pl. fehér, bézs vagy porcelánszínű felület) körömágy-tattoo egészít ki, és így teszi dögössé és egyedivé az amúgy visszafogott megjelenést.

A körömágy tetkó ugyanúgy működik, ahogy fentebb a körömtetoválásnál leírtuk, azaz a védőfólia lehúzása után a mintát a papír segítségével rányomjuk a bőrfelületre, majd hátulról megnedvesítjük, és pár pillanat múlva lehúzzuk. A tetoválás – a többi ideiglenes bőrtetkóhoz hasonlóan) pár nap alatt lekopik.

Sok cég gyárt olyan ideiglenes tetkókat, amelyek egyaránt használhatóak a bőr és a köröm felületére is. Ez azért nagyon jó, mert eljátszhatunk a mintával úgy, hogy az egyik ujjunkon a körömre, a másikon a bőrre rakjuk, egy állásban vagy szembe fordítva stb..

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}