Milyen fedőlakkot válassz?

Könnyen elveszhetünk a sokféle fedőlakk és fényzselé között. Vajon melyik mire jó? Mi a különbség? Ebben szeretnénk egy kis útmutatót nyújtani.
Ahhoz, hogy manikűrünk valóban szép és tartós legyen, fedőréteget is használnunk kell a géllakkozás vagy lakkozás során. Azaz, miután bevontuk a körmünket a választott anyagokkal (géllakk, körömlakk, műköröm vagy épített zselés köröm), az utolsó lépések egyikeként fedőréteget is kell alkalmaznunk.
 
Igen ám, de ha kezdők vagyunk, könnyen elveszhetünk a sokféle fedőlakk és fényzselé között. Vajon melyik mire jó? Mi a különbség? Ebben szeretnénk egy kis útmutatót nyújtani.


 

A fényzselék
 
A fényzselék egyaránt alkalmazhatók géllak, porcelán alapanyagú, vagy zseléből épített köröm fedésére. UV fény alatt kötnek, azaz körmös UV- vagy LED-lámpa szükséges a megszilárdulásukhoz. Rögzíthetsz fele körömdíszítéseket, mint például strassz-köveket, köröm ékszereket, akril hatású matricákat, vagy bármilyen körömdíszítést.
 
A fényzseléket két nagy szempont alapján csoportosítjuk, ez pedig a fixálás és a leoldás kérdése.
 
Mit jelent az, hogy fixálni?

A fixálós fényzseléknek enyhén „nyákás“, zselészerű marad a teteje az után is, hogy UV lámpa alá tettük. Nem kell megijedni, a fényzselé megkötött, csak fixálni kell! A fixálás valójában azt jelenti, hogy át kell még törölni cleanerrel vagy gél fixálóval. Ehhez a művelethez használjunk szálmentes papírtörlőt.
A fixálásmentes fényzselét nem kell fixálni (megtörölgetni), „simára” köt az UV-lámpa alatt.
 
Az eltávolítás – leoldható-e?

A kérdés lényege, hogy leoldható-e a fényzselé géllakk leoldó folyadék segítségével, vagy csak reszeléssel?  Értelemszerűen a „nem leoldható“ jelzővel ellátott fényzseléket le kell majd reszelni. Ha kezdő vagy, és nincs túl sok tapasztalatod, mindenképpen a leoldható fajták közül válogass. A géllakk leoldásáról ebben a cikkünkben foglalkoztunk bővebben. Ebben az esetben ügyelj arra is, hogy a többi alapanyag, amivel dolgozol (alapréteg, géllakk, stb.), szintén leoldható legyen!
 
Plusz egy szempont: a sárgulás

Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy vannak fényzselék, amelyek nem UV állók, így előfordulhat, hogy például szoláriumozás során megsárgul a körömdíszítésünk. Vásárlás előtt vegyük figyelembe ezt a szempontot is.
 
Szeretnél többet tudni a fényzselékről? Erre a linkre kattintva további információkhoz juthatsz!


 

Moyra fedőlakkok
 
A Moyra fedőlakkokat elsősorban sima körömlakkhoz ajánlanánk – bár vannak köztük olyan termékek is, amelyek használhatók gél lakk, épített köröm fedésére is. A Moyra családban többféle fedőlakkot találhatsz, például

  • A Gyorsszárító fedőlakk felgyorsítja a körömlakk száradási idejét, fixálja és kiemeli annak színét.
  • A Csillagfény fedőlakk  apró csillámokat tartalmaz
  • Sellő fedőlakk bármelyik körömlakkot magas fénnyel „dobja fel“.
  • A Csillogó UV fedőlakk  megvédi a körmöt a napfény káros UV hatásaitól.
  • Végül a Mega Gloss fedőlakk nem sárguló védőréteget képez köröm felületén.

A matt színek szerelmeseinek
 
Eddig olyan fedőrétegekkel foglalkoztunk, amelyek szép fényessé teszik a körmöt. De mi van, ha valaki matt körmöket szeretne? Vagy éppenséggel arra vágyik, ha ugyanaz a szín valamelyik körmén fényes, a másikon pedig matt legyen? Nekik találták ki a mattító termékeket, amelyekkel bármely felület csillogás mentessé, azaz mattá varázsolható. 
 
Ilyen például a leoldható matt fedő zselé (amelyet ráadásul még fixálni sem kell) vagy a Moyra mattító fedőlakk, amely szintén mattá változtat bármely lakk, zselés vagy porcelán felületet.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}