Mit válasszunk körömdíszítésnek kora tavaszra?

Lassan túljutunk a téli ünnepek determinálta körömmintákon, és – bár még egy hónap hátra van – apránként elegünk lesz a jeges, hópelyhes és deresen csillogó manikűrökből is. Nem véletlen, hogy a divat világában is ilyenkor kezdik nyilvánosságra hozni a következő tavasz és nyár trendjeit is, és ezekkel karöltve elkezdhetünk tájékozódni a soron következő körömdivat jellemzőiről is.
Színek, árnyalatok!

A számozott körömdivat már az elmúlt évben is felbomlani látszott, a trend számos szálra szakadását úgy éli meg a divat világa, hogy idén leginkább minden körömre más és más mintát álmodik meg. Ennek alapesete, ha minden ujjunkra más színt választunk, teli flekkel, de nem ám össze-vissza, hanem vagy egy színcsoport színeivel vagy egy szín különféle árnyalataival dolgozunk.

Hogy megtarthassuk a ritmust és a harmóniát, érdemes a két kezet szimmetrikusra csinálni. Például, ha a padlizsánlila egyre világosodó árnyalatait választjuk, akkor a kisujjtól a hüvelykujj felé haladva (vagy éppen fordított sorrendben) következzenek sorra az egyre világosabb színek.

Szemkápráztató szivárványok

Az igazán friss és újszerű vonulatot az a körömfestés képviseli, amelyben a kiválasztott – és egymással szoros harmóniában levő – színárnyalatok egy körmön belül képviseltetik magukat. Ebben az esetben, hogy elkerüljük a túlzottan csiricsáré végeredményt, a kéz ujjain egyformák a körmök – mindegyik szivárványos.

A fentebb leírtakhoz hasonlóan, a mintához egy színcsoport tagjait vagy egy szín árnyalatait használjuk, a sötéttől a világosabb felé haladó sorrendben. A színeket hosszanti csíkokban helyezzük el a körmökön. Nagyon szép eredményt ad, ha az átmenetek helyén keletkező sávot felturbózzuk egy kis csillámmal vagy fémporral.

Ha nincs kedvünk egyforma csíkosra festeni az összes körmünket, nagyon izgalmas felállást eredményez az is, ha a kiválasztott színárnyalatok az egymást követő körmökön kerülnek sorra, a köröm közepére helyezve az átmeneti sávot. Például: a jobb hüvelykujj bal oldalán kezdünk sötét magentával, amely átmegy mályvaszínbe, a köröm közepén fémes sávval. Ezt követi a mutatóujj bal oldalán a mályvaszín, amely ibolyalilába megy át, szintén egy fémes csíkon keresztül. A következő a középső ujj, amelynek bal oldalán ibolyalila a kezdő szín, majd porcelánrózsaszínbe megy át az említett fémes csíkkal, és így tovább.

A blog még nem ért véget! A folytatásért kattints ide! >>

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}