Géllak, műköröm blog

géllakk, zselélakk, lakkzselé, műköröm zselé, körömnyomda
 1. Decemberi ingyenes kiszállítás nap: Felére csökkent az ingyenes szállítás határa. Vásárolj 5000 Ft felett (hűségpont és kupon beváltással együtt) és mi ingyen kiszállítjuk Magyarország teljes területére! A kedvezményt kuponkód formájában tudod érvényesíteni a www.moonbasanails.hu internetes web áruházban 2013.12.13.-a, péntek éjfélig.


 2. Amióta divat a kezek körmét festeni, nagyjából azóta a lábaink körmeit is pingáljuk. A lábköröm festése, a kézéhez hasonlóan, eltérő megítélés alá esik. Van, aki csak azt festi, mert a kezén nem tudja elviselni a színeket vagy utálja, hogy a kéz körmeit háromnaponta újra kell festeni, míg a lábon a lakk hetekig is eltart. Van, aki állandóan színezi a lába körmét, míg a kezét csak alkalomszerűen lakkozza ki, a lábkörmeihez illő árnyalatban. Olyanok is vannak, akik folyamatosan, egymással összhangban mindkét végtag körmeit pingálják.


 3. Mi értelme?
  A műköröm építése a lábakon hasonló gyökerekkel rendelkezik, mint a kezeken. A szabálytalan növésű körmöket, a töredezést vagy a lábgomba, esetleg leesett vagy levett köröm okozta deformálódásokat nem fedhetjük el az épített körömmel. Vannak, akik a nyári időszakban szeretnek a megjelenésükön javítani az épített körmökkel, és vannak, akiknek a téli időszakban, a cipőhordás okoz olyan gondokat, amelyeket műkörömmel érdemes elfedni. Profi módon megépített körömmel a lábunk egészséges és rendezett hatást kelt.


 4. Azt mondják, az esküvő a lányok életének legszebb, legvárvavártabb napja. Ekkor nem csak mindennek tökéletesnek kell lennie, de a menyasszonynak a legjobb és legtrendibb formáját kell hoznia, a násznép legnagyobb ámulatára. A legtrendibb formához napjainkban hozzátartozik a műköröm, ahogy a korábbi generációknál a manikűrözött, festett köröm dukált.


 5. Számos eljárással, különféle alapanyagokból nem csak számtalanféle színben, hanem ezerféle díszítéssel készíttethetünk műkörmöket. Van aki állandó hordásra csináltatja őket és ezen belül mindig egyfélét hord, van, aki folyamatosan műkörömmel él, de minden feltöltésnél változtatja annak megjelenését. Sokan vannak, akik időszakosan vagy különleges alkalmakra készíttetnek műkörmöket, azzal a céllal, hogy egy-egy megjelenés alkalmával, a ruha kiegészítőjeként tovább emelje a megjelenés fényét.


 6. A műkörmös szakemberek többsége professzionális anyagokkal dolgozik, amelyek rendkívül tartósak, ütés és kopásállóak. A nagy műkörömcégek folyamatosan fejlesztik a termékeiket és kutatják a lehetőségeket a még fennálló potenciális hibalehetőségek elkerülésére. Így a műkörmök az eredeti körmök fizikai tartósságával rendelkeznek, sőt sokszor az eredeti körmeinknél erősebbek – a vendégek nagy része pontosan ezért csináltatja őket. 7. A műkörömre is igaz, ami számos más dologra is a világban: akik nem ismerik, a látszat alapján ítélik meg. Való igaz, hogy a szélsőséges műkörömtrend megosztó, nem mindenkinek tetszenek az extrém hosszú, a riasztóan hegyes, vagy a nagyon feltűnő mintával ellátott körömcsodák. Azonban ez a terület csak nagyon kis részét fedi le a műköröm alkalmazási területeinek.


 8. A jó műkörmös „ereje” nem csak a munkája szépségében rejlik. A csodás mintázatok vagy különleges formák elkészítése is felkészültséget, sőt tehetséget igényel, de ez a munkának csak egy része. A kiváló szakembert érdeklik a körmeink, törődik azok egészségével, tanácsot ad az ápolással kapcsolatban, és arra vonatkozóan, hogyan őrizhetjük meg a kezünk szépségét. Lehet, hogy nagyon különleges vagy extravagáns körmöket csak olyan mesternél rendelhetünk, akit a dolog művészi oldala érdekel igazán, de higgyük el, az valóban jó műkörmös nem hagyja az egészség elé kerülni a szépséget az értékek sorában.


 9. A körmeinkre épített mű(köröm)alkotásokat hetekig, hónapokig magunkon viseljük. Ráadásul testünk egyik legfeltűnőbb helyén, a kezünkön tesszük ezt, amit ha szeretnénk is, csak nagyon nehezen tudnánk elrejteni. A célunk az, hogy a szakember által épített műkörmeink kiteljesítsék és kiemeljék adottságainkat, kellemes megjelenésünket és ápoltságunkat.


 10. Néhány éve jelentek meg, és máris meghódították a világot a különféle körömlakkba és műkörömbe ágyazható aprócska és nagyobb díszítőelemek. Így a százféle szín, a színes körömlakkokba kevert picurka díszek, a csillámos és metálos felületek és a legutóbbi idők különleges felületűre száradó körömlakkjai mellé felsorakozott a szinte műalkotásként tündöklő “berakásos” körömtrend.


 11. A körmünk a megépített műköröm alatt is folyamatosan nő, ami azt eredményezi, hogy négy öt hetente a műkörmös székében fogunk kikötni, hogy karbantartsa a művét. A lenőtt részt a műkörmünk alapanyagának megfelelő pótolnia kell. Ezt a műveletet az egész köröm felületén történik. Ha nagyon hosszúnak és kényelmetlennek találjuk, a köröm szabad végét is le kell reszelnie és formára igazítania.


 12. Nehéz dolga van annak, aki mostanában a körömtrendeket szeretné összefoglalni! Olyan sok és sokféle irányzat, hangulat és stílus kap helyet egymással párhuzamosan, hogy talán könnyebb lenne azt beazonosítani, ami nem divat.


 13. A műköröm fajtájának, az alapanyagnak a kiválasztása első sorban a használat körülményein és a körömmel kapcsolatos elvárásokon múlnak. Járjuk körbe röviden, hogy melyek az alapvető különbségek a Magyarországon legjobban elterjedt két technológia, a porcelán és a zselé között, illetve mikor kell vagy javasolt a tip! 14. Ha az ember lánya igazi nő, aki használ (ajkat fest vagy csatot tesz a hajába), akaszt (fülbevalót a fülébe), sminkel és egyéb női hiúságokra is nagy hangsúlyt fektet, az előbb-utóbb bejárja a 3–5 naponkénti körömfestés izgalmait is. Ennek megnyilvánulásai sokfélék lehetnek a lényeg – szalonképes megfogalmazásban – hogy fessen körmöt háromnaponta az, akinek “papírja van róla”. Nos igen, ha megrögzött körömöltöztetők vagyunk, érdemes manikűröst választanunk ehhez a dilihez.


 15. A kéz esztétikájának kiemelése, a köröm ápolása, díszítése a legrégibb korok óta részét képezi a szépségápolásnak.
  Már az ötezer évvel ezelőtti ősi Kínából is vannak feljegyzések, amelyekben ismertetik a köröm színezésére alkalmas festék összetételét: gumiarábikum, tojásfehérje, zselatin, méhviasz, stb. Később a különböző uralkodói dinasztiáknak saját körömszínük lett, az arany, az ezüst, a fekete vagy a vörös más-más uralkodócsaládok kiváltsága volt.


Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}