Géllakk, gél lakk és műköröm blog

géllakk, zselélakk, lakkzselé, műköröm zselé, körömnyomda

 1. Milyen kézhez milyen színek és minták illenek?

  A kezünkhöz illő minták és színek kiválasztása első körben bonyolultnak tűnhet, pedig nem nehezebb feladat, mint az öltözködés. Alapvetően jó, ha úgy tekintünk a körmeinkre, mint az outfitünk kiegészítőire. A nehézség csak abban van, hogy a körmeinket nem cserélgethetjük olyan könnyedén, mint egy övet, egy nyakláncot vagy éppen a szemfestésünket.


 2. Ingyenes kiszállítás 5000 Ft felett

  Szeretnéd bővíteni készleted vagy beszerezni elfogyott termékeket? A 3 napos 5000 Ft felett INGYENES szállítás alatt ezt szállítási díj nélkül megteheted. Nézd át a készleted és szered be MOST!


 3. Milyen kézhez milyen körömforma illik?

  Nagyon sok szót ejtettünk az elmúlt hetekben a különféle körömformákról, körömmintákról és trendekről. Ugyanakkor nem felejthetjük el azt sem, hogy nem minden forma és minta illik minden kézformához és bőrszínhez. Nézzük, mire kell odafigyelni, hogy a drága pénzen vagy nagy fáradsággal elkészített köröm összhatása is kellemes legyen!


 4. Extrém rátétek a körömfestéshez

  Már semmin nem lepődünk meg, ha a körömfestés mikéntjéről, otthoni trükkjeiről van szó. Úgy is mondhatnánk, közkeletű szófordulattal élve, hogy már csak a mellékhelyiség ajtaját nem tesszük rá. De már biztos nem sokáig!


 5. Menyasszonyi műkörömdivat II.

  A menyasszonyi ruhákhoz illó körömminták divatját természetesen a ruhaköltemények trendjei diktálják. Előző cikkünkben a divatszíneket jártuk körül és melléjük tettük a körömminták lehetséges módozatait. Most nézzünk körül a fazonok és stílusok tájékán, és menet közben fedezzük fel a hozzájuk illő körmöket is!


 6. Menyasszonyi műkörömdivat I.

  Korábbi cikkünkben az általános műkörömdivat idei őszi-téli trendjéről számoltunk be. Köztudott, hogy a menyasszonyi ruhák és kiegészítők divatja az haute couture-on belül is önálló ágat képez, így természetesen a divatos ruhákhoz illő műkörmök trendje is tartogat sajátos jellemzőket minden szezonban.


 7. Műkörömdivat

  A divat világában az ősz és a tavasz jelent fordulópontot, hiszen ekkor váltják egymást a melegebb és a hidegebb időre szóló trendek. Ugyanez a váltás a köröm-, és műköröm divatra is igaz, hiszen a melegebb időben hordott világos vagy nagyon élénk színekre, bohókás és merész mintákra épülő trendeket felváltják az őszi irányzatok.
 8. Labapolas-telen

  Tegyünk most egy kis kanyart és a műköröm-témáktól picit eltávolodva beszéljünk arról, hogy mit kívánnak a lábaink a téli időszakban! Sajnos nem ritka, hogy a cipős-zoknis hónapokat különféle kellemetlenségek teszik nehezen elviselhetővé. A zárt lábbelik, a műszálas harisnyák, a nem megfelelő kezelés mellett bizony számos nehézséget okozhatnak.


 9. Élet láb műkörömmel – télen

  A lábra épített műköröm évek óta óriási divat nyáron, hiszen szandálban, a strandon vagy ha mezítláb mászkálunk nagyon csinos és ápolt hatást kelt. Sokan a fürdőruhájukhoz igazíttatják a köröm mintáját, mások az utcai stílusukat egészítik ki vele.

  De mi legyen a lábainkkal, a műkörmeinkkel a téli hidegben, amikor zoknit és cipőt hordunk?


 10. A köröm felszínéből kiemelkedő díszítések 2. – gyöngyök, gyöngysorok

  A magányosan (vagy éppen tömegesen) elhelyezett kristályokhoz képest előrelépés volt a gyöngyök és gyöngysorok gyártása a műkörömépítéshez. A félreértések elkerülése végett meg kell jegyeznünk, hogy a műköröm-kellékeseknél találunk gyöngy-strasszokat és gyöngyöket is. Az előbbi az előző cikkben részletezett kristályok gömbölyűre csiszolt változata, a felhasználása megegyezik az ott leírtakkal.
 11. Matt–fényes játék

  Körömtrend? Mindig van új a nap alatt!
  Egyértelmű, hogy napjaink köröm-trendjében több ágon indult el a fejlődés: a körömformák változatossága már nem csak 2D-ben, hanem térben is hódít, a színek világát tovább gazdagítják a strukturált felületek (fényes, matt, homok, bőr stb.), a köröm felületéből a térbe kiugró díszek pedig egyenesen művészivé tehetik a manikűrös munkáját.


 12. Házi kreativitás a műkörmökön, azaz készítsünk műkörmöt otthon!

  Rengeteget írtunk már a különféle műköröm építési technikákról és festési trendekről, de mi van akkor, ha valaki szereti a körmét festeni, szívesen pepecsel, válogat színt, rajzol, és matricáz, csak nincs meg hozzá a megfelelő minőségű körme? Vagyis mi van akkor, ha tulajdonképpen csak egy alapot szeretnénk a körmeinkre és a díszítést mi magunk akarjuk elkészíteni?


 13. Körömlakkozás lépésről lépésre

  Lakkozás kb. fél óra alatt készül el, de a körömlakk elkészítés után még fél óráig szárad, ez idő alatt nem célszerű olyan tevékenységet végezni, ami befolyásolhatja a lakk száradását. A lakk tartóssága igénybevételtől függ, de átlagosan 5-7 nap. Így akár minden héten új színeket próbálhatsz ki.


 14. A megunhatatlan francia

  De miért francia?
  A francia körömlakkfestés hasonlatos ahhoz a sokat emlegetett “kis feketéhez”, ami egyetlen nő szépészeti arzenáljából sem hiányozhat. Természetes vonalai és egyszerűsége soha nem megy ki a divatból, számtalan változata minden szetthez alkalmassá teszi. 15. Lábaink éke: műköröm-minták lábra

  Amióta divat a kezek körmét festeni, nagyjából azóta a lábaink körmeit is pingáljuk. A lábköröm festése, a kézéhez hasonlóan, eltérő megítélés alá esik. Van, aki csak azt festi, mert a kezén nem tudja elviselni a színeket vagy utálja, hogy a kéz körmeit háromnaponta újra kell festeni, míg a lábon a lakk hetekig is eltart. Van, aki állandóan színezi a lába körmét, míg a kezét csak alkalomszerűen lakkozza ki, a lábkörmeihez illő árnyalatban. Olyanok is vannak, akik folyamatosan, egymással összhangban mindkét végtag körmeit pingálják.


 16. A műkörömépítés lábra

  Mi értelme?
  A műköröm építése a lábakon hasonló gyökerekkel rendelkezik, mint a kezeken. A szabálytalan növésű körmöket, a töredezést vagy a lábgomba, esetleg leesett vagy levett köröm okozta deformálódásokat nem fedhetjük el az épített körömmel. Vannak, akik a nyári időszakban szeretnek a megjelenésükön javítani az épített körmökkel, és vannak, akiknek a téli időszakban, a cipőhordás okoz olyan gondokat, amelyeket műkörömmel érdemes elfedni. Profi módon megépített körömmel a lábunk egészséges és rendezett hatást kelt.


 17. Esküvői műkörmök: igen!

  Azt mondják, az esküvő a lányok életének legszebb, legvárvavártabb napja. Ekkor nem csak mindennek tökéletesnek kell lennie, de a menyasszonynak a legjobb és legtrendibb formáját kell hoznia, a násznép legnagyobb ámulatára. A legtrendibb formához napjainkban hozzátartozik a műköröm, ahogy a korábbi generációknál a manikűrözött, festett köröm dukált.


 18. Alkalom szüli a műköröm mintáját is!

  Számos eljárással, különféle alapanyagokból nem csak számtalanféle színben, hanem ezerféle díszítéssel készíttethetünk műkörmöket. Van aki állandó hordásra csináltatja őket és ezen belül mindig egyfélét hord, van, aki folyamatosan műkörömmel él, de minden feltöltésnél változtatja annak megjelenését. Sokan vannak, akik időszakosan vagy különleges alkalmakra készíttetnek műkörmöket, azzal a céllal, hogy egy-egy megjelenés alkalmával, a ruha kiegészítőjeként tovább emelje a megjelenés fényét.


 19. Mire vigyázzunk az épített műkörmökkel? Potenciális sérülési lehetőségek

  A műkörmös szakemberek többsége professzionális anyagokkal dolgozik, amelyek rendkívül tartósak, ütés és kopásállóak. A nagy műkörömcégek folyamatosan fejlesztik a termékeiket és kutatják a lehetőségeket a még fennálló potenciális hibalehetőségek elkerülésére. Így a műkörmök az eredeti körmök fizikai tartósságával rendelkeznek, sőt sokszor az eredeti körmeinknél erősebbek – a vendégek nagy része pontosan ezért csináltatja őket.Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}