Géllakk, gél lakk és műköröm blog

géllakk, zselélakk, lakkzselé, műköröm zselé, körömnyomda

 1. Természetes körömápolás

  Jól tudjuk – már mi is írtunk erről itt – hogy körmeink állapota nem csak a műköröm-körömfestés-lakklemosás Bermuda háromszögében dől el, hanem a testünkben zajló folyamatokat is tükrözi. A körömlemezeken vagy a körömágyon feltűnő különféle elváltozásokból a szerveink állapotára, a testünk ásványianyag- és vitamin-ellátottságára következtethetünk.


 2. Tetszik-e a körömfestés a férfiaknak?

  Természetesen a kérdésre a válasz attól függ leginkább, hogy melyik férfit kérdezzük. Vagyis nem lehet általánosságban azt mondani, hogy a férfiak utálnák vagy éppen elvárnák, hogy a barátnőjük körmöt fessen vagy műkörmöt rakasson rendszeresen.


 3. Virágos kedvű körömfestés egyszerűen

  Korábban írtunk már arról, hogy ezen a nyáron a karakteres virágos körömfestés a divat. Ugyanakkor rendkívül népszerű a nagy, homogén flekkeket tartalmazó mintázási mód is. Ez a kettő találkozik az alábbi, elnagyolt virág mintában, amelyben az a jó, hogy a nem túl ügyes kezűek is elkészíthetik, ugyanakkor ötletes, friss, nyárias, aranyos és szupertrendi.


 4. Létezik-e bőrbarát körömdekorációs termék?

  Lássuk, a körömápolás során mely termékcsoportok és mely anyagok okozhatnak testi tüneteket! A nitro cellulóz a körömlakk, illetve a műköröm kopásállóságát adja, ez biztosítja, hogy a külső fizikai behatások ne tudjanak nyomot hagyni a dekoráción.


 5. A körömdekorálás negatív oldala – allergia

  Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a körömfestés, a műköröm és a hajfestés, mivel csupa elég masszív vegyi anyagot használunk hozzájuk a megfelelő eredmény elérése végett, nem tartoznak a kifejezetten egészséges szépségápolási módszerek közé. Általában nem nagyon szoktunk ezzel törődni, de ez speciális helyzetekben – pl. terhesség – külön odafigyelést indokol.
 6. Körömreszelési technikák

  A legújabb kutatások szerint a legkíméletesebb körömformázási technika a körömreszelés. Nem csak annak hetente-tíznaponta végzett formája, amely a rövidítést és újraformázást célozza meg.


 7. A körömformázás szabályai

  Sokat írtunk már a kéz- és körömápolás különféle szabályairól és trükkjeiről, de a köröm méretének és formájának kialakításáról még nem nagyon ejtettünk szót. Az örök dilemma a körömolló-reszelő-csipesz háromszög tagjai között, valamint a hívek érvei és ellenérvei is érdemelnek néhány szót.


 8. Nyári műköröm trendek 2014

  Az idei évben folytatódik a pasztell színek térhódítása a divatban, sőt kialakulófélben van egy olyan trend, amely nem egyes színeket, hanem azok nagyon konkrét árnyalatait jelöli ki divatszínnek.


 9. Férfiaknak műköröm?

  Napjainkban már nem csak a nőket érintik az egyenrangúsági törekvések, hanem a férfiakat is. Egyre többször láthatjuk, hogy olyan tevékenységek, amelyek korábban csak a nők privilégiumai voltak, most a férfiaknak is „kijárnak”.


 10. Mit tehet a kezéért egy igényes férfi?

  Azt gondolná az ember – és különösen hajlamosak erre a férfiak, akik mindent szeretnek egyedül megoldani – hogy bizonyos dolgokat az ember magától is tud. Fogni egy körömcsipeszt és tövig vágni vele a körmünket nem ördöngösség…


 11. Férfias körömápolás

  Természetes, hogy férfiak érzékenyebbek az esztétikai élményekre, míg a női nemet jobban érdekli a szépség elérése, megteremtése, annak ápolása, a szépségápolás eszközei, a lehetőségek és az újdonságok. Ugyanakkor azokkal a problémákkal, amelyekkel a nők nem szembesül, a férfiak is előbb-utóbb szembekerülnek, így teljes (volna) a létjogosultsága annak, hogy ők is, legalább alap szinten, ápolják a bőrüket, hajukat, körmüket.


 12. Vidám nyári minták nem különösebben ügyes kezűeknek

  Sokan vagyunk vele úgy, hogy szeretnénk szép, divatos és mutatós körmöket készíteni otthon, de se az eszközeink, se a kézügyességünk nincs meg az ehhez szükséges kellékek közül. Nagyon tudunk örülni az olyan technikáknak, amelyek olyan ötleteket mutatnak meg, hogy a kézügyességtől függetlenül is készülhetnek klassz festéseink.


 13. Márványos körmök többféleképpen

  Manapság nagyon divatos az a látvány, ami nem az, aminek látszik. Ilyenek a kőnek vagy fának látszó műanyag felületek, a fémnek látszó kerámia vagy fafelületek és sorolhatnánk. A körömfestésben is utat tör magának ez a trend: a márvány, azaz kő-festés divatja. A metódus bármilyen színnel kivitelezhető, de a legelterjedtebb a türkiz követ imitáló verziója. 14. Ötletes és egyszerű: körömnyomda

  Napjaink körömdivatja igazán tobzódó és burjánzó, ami a színeket és a mintákat is illeti. Szinte nincs olyan stílus és minta, ami ne lenne elképzelhető a körmökön, és a környezetünkben található tárgyak, anyagok is potenciális mintaforrást képeznek, gondoljunk csak a madártollra, a mákra, vagy az újságpapírra.


 15. Egyszerű és izgalmas: puzzle minta

  Az idei évben óriási divat a fekete-fehér körömfestés. A két kontrasztos szín használata a ruhák vonalán is múlhatatlan divat, várható volt hogy a körömtrendben is hamarosan búvópatakként fog el-elő törni. A különféle színösszeállítások használata napjainkra kapott igazán nagy teret, hiszen a monokróm, illetve mintás körömfestés mellett most terjedt el az a trend, hogy különböző körmeinket más-más színűre festjük, illetve, hogy egy körmön belül nagyobb foltként eltérő színeket alkalmazunk.


 16. A műköröm hordás veszélyei és amit tehetünk ellenük 2.

  A műkörmös tevékenységével szembeni elvárások.A legfontosabb elvárás, mindenek felett, a higiénia! Ez vonatkozik az alkalmazott törülközőkre, kendőkre, gézlapokra, amelyek látványosan fehérek és foltmentesek kell, hogy legyenek. Vonatkozik az eszközökre, amelyet minden vendég után, de lehetőleg minden következő vendég előtt, látványosan fertőtleníteni kell! Sajnos a manikűr eszközökkel számtalan fertőzés vihető át az egyik kézről a másikra, senki nem vállalhatja ezt a kockázatot.


 17. A műköröm hordás veszélyei és amit tehetünk ellenük 1.

  Igaz, hogy írtunk már a műköröm hordásának – pontosabban a műkörmös szakember kiválasztásának– veszélyeiről, de ezt a témát nem lehet eleget taglalni. Sajnos nagyon sok szakembert érint, hogy a kevésbé gondos társak által elkövetett hibák az egész technológiára rossz fényt vetnek, ezért érdemes nyíltan felemlíteni a veszélyeket, ugyanakkor azt is tisztázni, hogy ezek mely esetekben leselkednek ránk, és hogy tehetünk ellenük.


 18. Tavaszi körömgondok 2.

  A köröm felületének elszíneződéseivel és körömlemezeink formájának változásaival érdemes komolyabban foglalkozni. Hiányállapotokra utalhatnak, amelyekből szervi bajok is kialakulhatnak. Ha viszont nem erről van szó, akkor lehet, hogy csak arra figyelmeztetnek, hogy óvatosabban manikűrözzünk, hiszen az ekkor okozott sérülések mind meglátszanak a képződő körmökön.


 19. Tavaszi körömgondok 1.

  A téli időjárás – még akkor is, ha idén nem volt igazán hideg – kikezdi a körmöket. A friss és autentikus tápanyagok hiánya, a hűvös-szeles idő, a napfényes órák számának csökkenése mind-mind rossz hatással van a bőrünkre, körmünkre, hajunkra. Nézzük, milyen tünetei lehetnek annak, ha a körmünk komolyabb törődést igényelne és mit tehetünk annak érdekében, hogy helyreálljon az egészsége. 20. Körömlakk házilag - 1. alap színezés

  Persze nem arról van szó, hogy addig keverj és kutyulj, amíg a nulláról szupertartós, gyorsan száradó körömlakkot állítasz össze. De ha nem találsz olyan színt, amilyet keresel, vagy csak az extra luxus kategóriában, illetve, ha olyannyira a színek szerelmese vagy – mint én –, hogy semennyi pénz nem lenne elég, hogy minden vágyott szín a birtokodban legyen, ez a technika neked való.


 21. Pingáljunk csíkokat, cseppentsünk pöttyöket! 2.

  A festett pöttyök nagysága nem csak az eszköz vastagságától függ, bátran kísérletezzünk a felvett festék mennyiségével, vagy a lecsorgatás mértékének változtatásával. Kifejezetten kellemes eszköz a gombostű, amelyet radírba, vagy radírvégű ceruza radírjába döfve, még nyelet is szerkeszthetünk a szerszámunknak.


Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}