Géllakk, gél lakk és műköröm blog

géllakk, zselélakk, lakkzselé, műköröm zselé, körömnyomda

 1. Ötletes és egyszerű: körömnyomda

  Napjaink körömdivatja igazán tobzódó és burjánzó, ami a színeket és a mintákat is illeti. Szinte nincs olyan stílus és minta, ami ne lenne elképzelhető a körmökön, és a környezetünkben található tárgyak, anyagok is potenciális mintaforrást képeznek, gondoljunk csak a madártollra, a mákra, vagy az újságpapírra.


 2. Egyszerű és izgalmas: puzzle minta

  Az idei évben óriási divat a fekete-fehér körömfestés. A két kontrasztos szín használata a ruhák vonalán is múlhatatlan divat, várható volt hogy a körömtrendben is hamarosan búvópatakként fog el-elő törni. A különféle színösszeállítások használata napjainkra kapott igazán nagy teret, hiszen a monokróm, illetve mintás körömfestés mellett most terjedt el az a trend, hogy különböző körmeinket más-más színűre festjük, illetve, hogy egy körmön belül nagyobb foltként eltérő színeket alkalmazunk.


 3. A műköröm hordás veszélyei és amit tehetünk ellenük 2.

  A műkörmös tevékenységével szembeni elvárások.A legfontosabb elvárás, mindenek felett, a higiénia! Ez vonatkozik az alkalmazott törülközőkre, kendőkre, gézlapokra, amelyek látványosan fehérek és foltmentesek kell, hogy legyenek. Vonatkozik az eszközökre, amelyet minden vendég után, de lehetőleg minden következő vendég előtt, látványosan fertőtleníteni kell! Sajnos a manikűr eszközökkel számtalan fertőzés vihető át az egyik kézről a másikra, senki nem vállalhatja ezt a kockázatot.


 4. A műköröm hordás veszélyei és amit tehetünk ellenük 1.

  Igaz, hogy írtunk már a műköröm hordásának – pontosabban a műkörmös szakember kiválasztásának– veszélyeiről, de ezt a témát nem lehet eleget taglalni. Sajnos nagyon sok szakembert érint, hogy a kevésbé gondos társak által elkövetett hibák az egész technológiára rossz fényt vetnek, ezért érdemes nyíltan felemlíteni a veszélyeket, ugyanakkor azt is tisztázni, hogy ezek mely esetekben leselkednek ránk, és hogy tehetünk ellenük.


 5. Tavaszi körömgondok 2.

  A köröm felületének elszíneződéseivel és körömlemezeink formájának változásaival érdemes komolyabban foglalkozni. Hiányállapotokra utalhatnak, amelyekből szervi bajok is kialakulhatnak. Ha viszont nem erről van szó, akkor lehet, hogy csak arra figyelmeztetnek, hogy óvatosabban manikűrözzünk, hiszen az ekkor okozott sérülések mind meglátszanak a képződő körmökön.


 6. Tavaszi körömgondok 1.

  A téli időjárás – még akkor is, ha idén nem volt igazán hideg – kikezdi a körmöket. A friss és autentikus tápanyagok hiánya, a hűvös-szeles idő, a napfényes órák számának csökkenése mind-mind rossz hatással van a bőrünkre, körmünkre, hajunkra. Nézzük, milyen tünetei lehetnek annak, ha a körmünk komolyabb törődést igényelne és mit tehetünk annak érdekében, hogy helyreálljon az egészsége. 7. Körömlakk házilag - 1. alap színezés

  Persze nem arról van szó, hogy addig keverj és kutyulj, amíg a nulláról szupertartós, gyorsan száradó körömlakkot állítasz össze. De ha nem találsz olyan színt, amilyet keresel, vagy csak az extra luxus kategóriában, illetve, ha olyannyira a színek szerelmese vagy – mint én –, hogy semennyi pénz nem lenne elég, hogy minden vágyott szín a birtokodban legyen, ez a technika neked való.


 8. Pingáljunk csíkokat, cseppentsünk pöttyöket! 2.

  A festett pöttyök nagysága nem csak az eszköz vastagságától függ, bátran kísérletezzünk a felvett festék mennyiségével, vagy a lecsorgatás mértékének változtatásával. Kifejezetten kellemes eszköz a gombostű, amelyet radírba, vagy radírvégű ceruza radírjába döfve, még nyelet is szerkeszthetünk a szerszámunknak.


 9. Ingyenes kiszállítás 5000 Ft felett

  Szeretnéd bővíteni készleted vagy beszerezni elfogyott termékeket? A 3 napos 5000 Ft felett INGYENES szállítás alatt ezt szállítási díj nélkül megteheted. Nézd át a készleted és szered be MOST!


 10. Pingáljunk csíkokat, cseppentsünk pöttyöket! 1.

  Ismered azt a művészi fotósorozatot, amelyet Emma Summerton készített a W magazin számára a pöttyökben és pöttyök között feszítő George Clooney-ról? Ez volt – még tavaly decemberben - az első biztos jele annak, hogy a geometrikus formák, elsősorban a csíkok és pöttyök idén is főszerephez jutnak a divatban. A csíkos és a pöttyös bohókás világa búvópatakként van jelen a divat palettáján, hol feltűnőbb, hol visszafogottabb, egyszer főbb, máskor pedig mellékszerephez jutva.


 11. Gyógyuljunk észrevétlenül! A mudrák alkalmazása

  A számtalan mudra kéztartás közül most bemutatunk néhányat, amelyek hétköznapi – vagy annak tartott – tünetek elmulasztásában segít. Ezek végzése nem követel “előképzettséget”, se nem bonyolult, se nem fájdalmas. Legfeljebb odafigyelést és türelmet kíván, hogy a megfelelő időket ki tudjuk tartani. A mudrák gyakorlása különösen javasolt azok számára, akik nem tudnak intenzív testmozgást végezni, ezért szerveik híján vannak a sport vagy jóga pozitív hatásainak.


 12. Kézjóga, azaz a mudrák hatalma

  Mindannyian ismerjük a jógát és annak különböző formáit, a testünk és lelkünk karbantartási módszereként. Kevesebben hallottak azonban a kézjógáról, amely nem csak a kézfejünk és ujjaink tornáztatására szolgál, hanem kihatással van az egész szervezetünkre. A kézjóga több szinten hat: javítja az energiakeringést a testünkben, segít az energiablokkok feloldásában, tisztítja a csakrákat és hozzájárul minden szervünk egészséges működéséhez. 13. Köröm-elsősegély

  Mindannyiunkkal történnek “körömügyi” balesetek. Legyen az a gondosan ápolt és növesztgetett körmeink beszakadása-letörése, vagy az aprólékos figyelemmel elkészített lakkozás megsérülése a száradás előtt egy pillanattal. Összegyűjtöttünk néhány praktikát, arra vonatkozóan, hogy hogyan legyünk könnyedén úrrá az ilyen bosszantó helyzeteken. 14. Gomba vagy műköröm, ez itt a kérdés – 1. alapok

  A műkörmökkel kapcsolatban korábban már írtuk, hogy ugyan bizonyos körömproblémák elfedésére, a hiányosságok ellensúlyozására alkalmasak, ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy kizárólag egészséges körmökön szabad elhelyezni és hordani őket. Ezt a műkörmösök – a lelkiismeretesek mindenképp – tudják és figyelembe is veszik. Mit tegyünk, ha olyan körömproblémákkal küzdünk, amelyek akadályozzák a vágyott műkörmök elkészíttetését?


 15. Extrém lábápolás: halpedikűr

  Néhány éve tűnt fel a szalonok kínálati palettáján egy meglepő, mégis valóságos kezelési mód a láb bőrkeményedéseinek eltávolítására: a halpedikűr. Akár hisszük, akár nem, egy Törökországban honos halfajta, a garra rufa előszeretettel csipegeti az emberi bőr elhalt hámsejtjeit, eközben számos előnyös hatást is gyakorolva a lábunkra és ezen keresztül az egész testünkre.


 16. Milyen kézhez milyen színek és minták illenek?

  A kezünkhöz illő minták és színek kiválasztása első körben bonyolultnak tűnhet, pedig nem nehezebb feladat, mint az öltözködés. Alapvetően jó, ha úgy tekintünk a körmeinkre, mint az outfitünk kiegészítőire. A nehézség csak abban van, hogy a körmeinket nem cserélgethetjük olyan könnyedén, mint egy övet, egy nyakláncot vagy éppen a szemfestésünket.


 17. Ingyenes kiszállítás 5000 Ft felett

  Szeretnéd bővíteni készleted vagy beszerezni elfogyott termékeket? A 3 napos 5000 Ft felett INGYENES szállítás alatt ezt szállítási díj nélkül megteheted. Nézd át a készleted és szered be MOST!


 18. Milyen kézhez milyen körömforma illik?

  Nagyon sok szót ejtettünk az elmúlt hetekben a különféle körömformákról, körömmintákról és trendekről. Ugyanakkor nem felejthetjük el azt sem, hogy nem minden forma és minta illik minden kézformához és bőrszínhez. Nézzük, mire kell odafigyelni, hogy a drága pénzen vagy nagy fáradsággal elkészített köröm összhatása is kellemes legyen!


 19. Extrém rátétek a körömfestéshez

  Már semmin nem lepődünk meg, ha a körömfestés mikéntjéről, otthoni trükkjeiről van szó. Úgy is mondhatnánk, közkeletű szófordulattal élve, hogy már csak a mellékhelyiség ajtaját nem tesszük rá. De már biztos nem sokáig!


 20. Menyasszonyi műkörömdivat II.

  A menyasszonyi ruhákhoz illó körömminták divatját természetesen a ruhaköltemények trendjei diktálják. Előző cikkünkben a divatszíneket jártuk körül és melléjük tettük a körömminták lehetséges módozatait. Most nézzünk körül a fazonok és stílusok tájékán, és menet közben fedezzük fel a hozzájuk illő körmöket is!


 21. Menyasszonyi műkörömdivat I.

  Korábbi cikkünkben az általános műkörömdivat idei őszi-téli trendjéről számoltunk be. Köztudott, hogy a menyasszonyi ruhák és kiegészítők divatja az haute couture-on belül is önálló ágat képez, így természetesen a divatos ruhákhoz illő műkörmök trendje is tartogat sajátos jellemzőket minden szezonban.


 22. Műkörömdivat

  A divat világában az ősz és a tavasz jelent fordulópontot, hiszen ekkor váltják egymást a melegebb és a hidegebb időre szóló trendek. Ugyanez a váltás a köröm-, és műköröm divatra is igaz, hiszen a melegebb időben hordott világos vagy nagyon élénk színekre, bohókás és merész mintákra épülő trendeket felváltják az őszi irányzatok.


Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}